11 Eylül 2009 Cuma

İlk derbi


Şimdi baktığımız zaman (hobaa ağır klişeyle başladık, pardon Chao hehe), araya girmeden önce Galatasaray'ı daha formda bırakmıştık ama araya ulusal maçlar girdi, yorgunluklar, dinlenmeler, soğumalar bir ton olay oldu. Galatasaray neredeyse bütün esas adamlarını milli takımlara gönderdi ve hepsi de baya bir oynadı, Beşiktaş'ta ise öyle bir oyuncu yok malesef. Ayrıca (dikkat klişe geliyor) böyle maçların favorisi olmaz. Desem de inanmayın, favori Galatasaray'dır.

Galatasaray'da Keita, Baros çok formdalar, Arda iyi durumda. Savunmada biraz problem var, Gökhan sakat. Aşık ve Servet var. Bekler iyi durumda. Geri kalan da Sarp ve Topal oluyor, ayrıca Kewell/Elano ikilisinden de biri ilk 11 çıkacak. Normal şartlarda yani, böyle bir kadro olması gerekir ama Rijkaard ilginç denemelerde bulunabiliyor. Ve bunların hepsinde başarılı oldu şimdiye kadar. Onun dışında önemli adamlardan Aydın ve Ayhan da sakatlar.

Galatasaray'ın yaratıcılıkla kilit açacak bir çok oyuncusu olduğu gibi, erken gol bulunduğu takdirde, coşup farkı çoğaltacak da çok oyuncusu var, başta Keita olmak üzere Arda, Baros, Elano gibi. Bu konu önemli. İlk 15 dakikada gol gelirse, Sami Yen'de büyük fark olabilir. Ama bir süre gol atamayıp, ters bir gol de yiyebilir GS, ki yapmadığı şey değil. O zaman maç sıkıntıya girer Cimbom için.


Beşiktaş tarafına kafayı uzattığımızda... Beşiktaş için daha fazla önem arz ediyor bu maç. Bunu da kaybederlerse, 5 haftada 9 puan geriye düşecekler zirveden ve galibiyete açlar. Ama puana çok ihtiyaçları var diye, ölümüne saldırmak gibi bir hataya da düşeceklerini sanmıyorum. Denizli olayın farkındadır heralde. Ben, puana ihtiyaçları olmasına rağmen Beşiktaş'ın savunma ağırlıklı ve sert bir futbol oynayacağını düşünüyorum. Özellikle Keita üzerinde yoğun bir baskı kurup, "markajcı + arkada bekçi" şeklinde bir savunma şekli benimseyeceklerdir ona karşı. Ama Denizli tuhaf adam, gaza gelip hücumcu bir takım da çıkarabilir, ki ben Çağlar Yıldız olarak Sami Yen'de böyle bir kadroyu pek tavsiye etmem kendisine.

Dediğim gibi, Denizli'nin hedefi önce "yenilmemek" olacaktır. Bu bağlamda şöyle bir durum var: Şimdi Sivok, Ferrari, Fink, Ernst, Tello, Holosko, Bobo, Tabata 8'lisinin hepsi normalde banko 11 oynayacak adamlar. Ama yabancı sınırından dolayı, Denizli 2'sini çıkaramayacak sahaya tabii. Bu ikisinin hangi ikisi olacağı, niyetini de belli edecek biraz. Sivok, Ferrari, Fink, Ernst defansif dörtlüsünü kenarı çekmeye cesaret edebileceğini sanmıyorum, çünkü önce göbekteki, defansif kontrolü kaybetmemek isteyecektir Denizli. Tello da banko adamı zaten. Bu durumda Bobo, Holosko, Tabata üçlüsünden sadece biri ilk 11 başlayabilecek bana kalırsa. Bekleyip göreceğiz.

Tahminim tamamen objektiftir: 3-1 Galatasaray.

Maç dışında, günlerdir süren yağmur yarın da çok şiddetli devam edecekmiş, bu yüzden ertelenme konusu gündemde (zaten çok meraklıydılar bu maçı ertelemeye). Ama son haberlere göre de Avrupa yakasından çabuk geçecekmiş yağmur hazretleri. Bakacağız, muhtemelen maç saati karar verilecek. Tabii yağmur -maçı ertleyecek kadar olmasa da- şiddetli yağarsa, bu oynanan futbolu da etkileyecektir. Özellikle dribling seven, bireysel yetenekli ve hızlı adamların (ki bunlardan GS'da daha fazla) hareket kabiliyetini azaltabilir. Hayırlısı bakalım...

Not: Maç için büyük iddiaya girdim arkadaşın biriyle. Hatta "GS balonunu biz söndürecez" gibi kelamlar edince, iyice gaza gelip salak gibi beraberliği de ona verdim. İnşallah yüzümü kara çıkarıp, beni mali krize sokmazlar.

Not 2: Yarın maça kadar başka yazı yok.

3 yorum:

Enes dedi ki...

Ayhan dışında bizim eksikliğini hissedeceğimiz bir oyuncu yok. Servet de dinç dönerse zaten hiç eksiğimiz sıkıntımız yok gibi...

Maç tıkanırsa bizim opsiyonumuz çok, Beşiktaş'ın yapacak pek bir şeyi yok gibi...

Alırız diyorum; 3-0 diyorum.

Cassy dedi ki...

bugün hiç yağmur yoktu mecidiyeköy'de. umarım yarın da böyle devam eder de yağmur maçı etkilemez

TrueBlue dedi ki...

1-2 saattir, aralıksız yağmur yağıyordu anadolu tarafında. Mecidiyeköy'de durumlar ne bilmiyorum fakat tahminim maç saatide ara ara şiddetlenir, olan bize olur.

Keita, Elano, Kewell, Baros, Arda... Topla oynayan isimler. Zor olacak ama güleceğiz.

Unutmadan;

Hasan Kabze! :)