22 Ocak 2017 Pazar

Biraz şiddet, çokça dram, aşırı dozda oyunculuk

IMDb: 7,6 / ÇYDb: 8,0

Karısını kaybeden bir adamın hayatının iyice zindana dönüşmesini, herkese elinde olmadan zarar verişini ve sonra sığınacak bir liman arayışını anlatıyor kısaca Tyrannosaur. Son zamanlarda izlediğim en vurucu ve ilgi çekici filmlerden biriydi. Ben hep bahsederim, "bir daha asla izlemeyeceğim mükemmel filmler vardır" şeklinde. Bu da onlardan biri işte. O kadar moral bozucu ve dramatik ki, bir daha asla ama asla izlemem. Ama o kadar iyi ki, aklımdan hiç çıkmayacak. Ve muhtemelen reklamı kötü yapıldığından bir çok kişi tarafından bilinmiyor.

Özellikle Peter Mullan, izlediğim en iyi baş rol oyunculuklarından birine imzasını koymuş. Diğer ana 2-3 karakterin de oyunculukları takdire şayan. Bolca şiddet ve dram var filmde. İngiliz aksanı var. Genel olarak ağır ilerlemesine, boğuk atmosferine, soğuk ve karanlık ışığına rağmen hiç sıkmayan, sonuna kadar ilgi ve merakla kendini izleten bir film. 

Ekşi Sözlük'te "toz bezi" adlı kullanıcı filmle ilgili mükemmel bir yorum yapmış, filmin en net ve kısa özeti odur bence; "Eğer cebinde son kalan üç kuruşluk umudu da harcamak istiyorsan, tam aradığın film."

Hiç yorum yok: