25 Ocak 2017 Çarşamba

Otuz altı


Roger Federer tam 36 (otuz altı) yaşında Avustralya Açık'ta yarı finale yükseldi. #AusOpen2017 enteresan olaylara gebe. Bugün Rafael Nadal'ın da yarı finale yükselmesiyle, yine efsane bir Federer-Nadal finali ihtimali hiç de az görünmüyor. Ancak bundan önce Federer için çok zorlu bir Wawrinka maçı var, ki kendisi dünya 4.'sü ve son US Open şampiyonu. Neyse buna sonra geliriz..

Ne diyorduk? Roger Federer. Adam 36 yaşında arkadaş ya, OTUZ ALTI. Kariyerinin sonuna gelmişsin, tarihin en iyisinin, almadığın grand slam kalmamış. Bu nasıl bir tutku, nasıl bir hırstır? Zemin sert, maçlar 5 setlik. Göz yoran ralliler, öldürücü forehand winner'lar.. İçinde bulunduğumuz tarihi 2008 zannediyorum bazen izlerken. 2008 demişken.. Erkeklerde Roger ve Rafa, kadınlarda Serena ve Venus aynı anda bir grand slam yarı finalinde olduğunda takvimler 2008'i gösteriyordu. Zemin çim, formalar bembeyaz, lokasyon Londra'ydı. 


Federer-Nadal finalinin ihtimali bile içimi kıpır kıpır yapmaya yetiyor. Ama ondan önce iki İsviçreli arasında oynanacak bir başka muhteşem maç izleyeceğiz. 

Hiç yorum yok: