26 Aralık 2015 Cumartesi

Geze Geze Anadolu


Haberi BuzzFeed'de görünce buraya taşımak istedim.  Romanyalı fotoğrafçı Mihaela Noroc (kadın), 2 yıl önce hayatında bir değişiklik yapmaya karar veriyor. Sadece para kazanmak için çalıştığını ve hayatının sürekli yorulmaktan ibaret olduğunu fark ediyor. Etiyopya'ya yaptığı bir yolculuk sırasında bir ilham geliyor. Modern dünya ve trendlere çok uzak bir kültür olan Etiyopya'daki güzel kadınları fark ediyor. Orada gördüğü farklı ve doğal kadınların ona ilham olduğunu, güzelliğin gerçekten evrensel olduğunu ve bunu tüm dünyaya göstermesi gerektiğini fark ediyor.

Böylece Atlas of Beauty (Güzellik Atlası) adını verdiği bir proje yaratmaya niyetleniyor. Tam 15 ayda, 37 ülke geziyor ve kendi cinsiyetinden olan insanların fotoğraflarını çekiyor. Güzelliğin çok farklı halleri olduğunu, kültürlerimizi, geleneklerimizi ve benliğimizi kaybetmememiz gerektiğini, kadınları güzel yapan şeyin bu olduğunu söylüyor.

Noroc, bu yolculuğun, projesinin ilk adımı olduğunu ve buna devam edeceğini söylüyor. Bunu başarabilmek için şu an bağış topluyor. Ben bazı fotoğrafları, çekildiği ülkesiyle birlikte aşağıda paylaştım. Güzellik Atlası projesindeki tüm kadın fotoğrafları için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.  http://theatlasofbeauty.com/

Litvanya

Brezilya


Şili

Kolombiya

Gürcistan

İran 

Amerika

Hiç yorum yok: