25 Mart 2014 Salı

Dünyanın en zengin kadın sporcuları

Geçen gün Dünyanın en zengin aktristleri'nden bahsettikten sonra şimdi de aynı kaynağın bir başka araştırması olan, dünyada en fazla kazanan kadın sporcuları yazmak istiyorum. Yine Top 10 şeklinde.

#10 PAULA CREAMER

Amerikan golfçü Creamer aynı zamanda listedeki tek golfçü. Yani dünyanın en çok kazanan kadın golf oyuncusu diyebiliriz kısaca. Genel dünya sıralamasında yalnızca 8. olmasına rağmen golfle ilgilenmediğim için neden böyle bilemiyorum. Magazinel ve sponsorlarla alakalı sebeplerden olsa gerek.. Kazancı yılda $5.5 milyon imiş.

#9 ANA IVANOVIC

Magazin demişken.. Bir aralar WTA sıralamasında 1. sıraya kadar yükselen 27 yaşındaki Sırp tenisçi Ivanovic, malesef düşen formu nedeniyle şu anda ilk 10'da bile değil. En son kazandığı turnuva 2008'deydi. Şu anda düşüşte olmasına rağmen geçmişin, magazin ve sponsor dünyasının de yardımıyla en çok kazanan tenisçilerden biri. Yıllık kazancı $7 milyon civarı.

#8 AGNIESZKA RADWANSKA

Ivanovic'in aksine son dönemin yükselen yıldızlarından olan 25 yaşındaki Radwanska, 1 buçuk yıl önce Wimbledon'ı kazanarak 2. sıraya kadar yükselmişti. Şu anda 3. sırada ve belli bir istikrarın üzerinde. Güzellik göreceli bir kavram tabii ama bence bir çok rakibine oranla daha az güzel olan Polonyalı tenisçi, magazinel anlamda ise -fotoğraftan anlayabileceğiniz üzere- baya aktif. Google fotoğraflarına bakarsanız anlayabilirsiniz. Ayrıca adını ve soyadını yazmak rakiplerine oranla çok daha zor. Yıllık kazancı $7.4 milyon.

#7 CAROLINE WOZNIACKI

Eski takipçilerim hatırlayacaktır. Şu anda 24 yaşında olan Wozniacki, çıkış yapmaya başladığı 2009 sonlarında, 19 yaşındayken ciddi hayranıydım. Bu ve şu linklerden kanıtlara ulaşabilirsiniz. Neyse. Pek fazla patlama yapamadı zaten. Ee potansiyel öngörümün her zaman aynı başarıyı yakalamasını bekleyemezsiniz. Velhasıl, güzelliği bir yana ama WTA'de 12. sırada olan ve henüz bir Grand Slam şampiyonluğu bulunmayan Wozniacki, yılda nasıl $13.6 milyon kazanabiliyor, orasını da anlayabilmiş değilim.

#6 KIM YUNA

Yuna da listedeki tek buz pateni sporcusu (artistik patinajcı mı nedir yoksa?). 24 yaşındaki Güney Koreli, 11 ayrı dünya rekoru kırmış ve sayısız ödülün sahibi olmuş. Hiç bilmediğim bir dal olduğundan şahsi yorum yapamıyorum. Yılda $14 milyon kazanıyormuş.

#5 DANICA PATRICK

32 yaşındaki Patrick, araba yarışçılığıyla başladığı kariyerini güzel yüzü ve fiziği sayesinde oyunculuk ve modellikle birleştirerek bu listeye girme hakkı kazanan bir kadın. IndyCar yarışlarında zafere ulaşan ilk kadın ve tek kadın olma ünvanını de elinde bulunduran Amerikalı yarışçı, şu sıralar ağırlıklı olarak otomobil firmalarının modelliğini ve reklam oyunculuğunu yapıyor. Yılda $15 milyon kazanıyor.

#4 VICTORIA AZARENKA

Şu anda WTA'de 4. sırada bulunan Belaruslu başarılı tenisçi, son Avustralya ve Fransa Açık şampiyonu. Aileden de zengin olduğu için 15 yaşında Amerika'ya yerleşen ve spor kariyerine ABD Hokey Ligi'nde kalecilik yaparak başlayan Azarenka, bir süre Monte Carlo'da yaşadıktan sonra tekrar ABD'ye dönerek California'da yaşamaya başladı. Yıllık kazancı $15.7 milyon.

#3 LI NA

32 yaşındaki Li Na, sonradan açılan ender sporculardan biri. Çinli tenisçi, WTA'de ilk 10'a henüz 3 sene önce girebildi. Geçtiğimiz ay Avustralya Açık'ı kazanarak en yüksek sıralamasına ulaştı ve 2. sıraya yükseldi. Magazinel olarak rakiplerine nazaran çok daha sessiz bir özel yaşam süren Li, Grand Slam kazanan ilk Asyalı tenisçi olma ünvanına sahip. Yıllık kazancı $18.2 milyon.

#2 SERENA WILLIAMS

Belki de tenis tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 1-2 tenisçisinden biri olan, WTA 1 numarası Serena Williams, tam 33 yaşında ve hala yardırmaya devam ediyor. Herhangi bir kadına göre genetik olarak çok daha adaletsiz bir fiziği ve kolları olması ise, çok çalıştığı ve oyunu gerçekten hissederek, tutkuyla oynadığı gerçeğini kesinlikle göz ardı etmemeli. 14 yaşında profesyonel olan Serena, bir süre kendisinden 1 yaş büyük olan ablası Venus ile tozu dumana katıyordu ama Venus aynı istikrarı devam ettiremedi ve ortalıktan kayboldu. Toplamda 180 hafta boyunca dünya 1 numarası koltuğunu kimseye bırakmayan ve geçtiğimiz hafta bu alanda Monica Seles'in rekorunu kıran Serena Williams, yılda $20 milyonun üzerinde kazanıyor.

#1 MARIA SHARAPOVA

Yazı başından beri "magazinel" deyip duruyorum, malum tenis sporu magazin objektiflerine diğer sporlara nazaran çok daha fazla konu olan bir spor dalı. Ve karşınızda da spor dünyasının magazin kraliçesi. Tenisinden çok güzelliği ve özel yaşantısıyla dünya basınının ilgi odağı olan Sharapova, bir çoğu gibi o yöne ağırlık vermek yerine teniste de istikrarını çok uzun süredir devam ettiriyor. Sadece 17 yaşındayken Wimbledon'ı kazanan ve WTA'de 1. sıraya yükselen Sharapova, zirvedeki yerini pek koruyamasa da hep zirveye oynama alışkanlığından bir şey kaybetmiş değil. Ancak son dönemde bir form düşüklüğü olduğu kesin. Bir kaç ay önce 2. sıradayken, şimdi 7. sıraya kadar gerilemiş durumda. Aynı zamanda modellik de yapan Sharapova'nın, kortlarda topa vururken çıkardığı "signature" çığlığı da onun bu spora attığı bir başka imza. Maria yılda tam $29 milyon kazanıyor.

Hiç yorum yok: