7 Mart 2014 Cuma

Ölüm kalımlı haftalara girerken.. #2


Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ın yine deplasmanda kazanamayıp, puan farkının 6'ya çıkmasıyla zirvedeki hararet biraz olsun azaldı ve bu hafta daha az futbol konuşulmasına sebep oldu. Bu sırada Beşiktaş da puan kaybettiği için Fenerbahçe için müthiş kârlı bir haftayı geride bırakmış olduk. Yine de önümüzde çok zorlu 11 hafta olduğu düşünülürse; ne Galatasaray için her şey bitti, ne de Fenerbahçe için şampiyonluk garanti. Ancak Beşiktaş'ın biraz direnci kırılmış olabilir.

Fenerbahçe zorlu Trabzon deplasmanına gidiyor ama "zorlu" kelimesi sadece eski günlerden kalma bir ağız alışkanlığı. Trabzon rezalet futbol oynuyor. Hiç bir planları yok ve ne yaptıklarını dahi bilmiyorlar. Onun dışında yine iki takım arasındaki rekabet kızıştırılmaya başlandı ve gergin geçen Fener-Trabzon maçlarında kalite farkından dolayı kazanan hep Fenerbahçe oluyor. Ayrıca maçın hakemi de Bülent Yıldırım, bu iki takım arasındaki 5 maçı yönetmiş ve tamamını Fenerbahçe kazanmış. Yani Fenerbahçe, Trabzonspor ile karşılaşmak isteyebileceği en iyi şartlarda karşılaşacak. Bu da onlar için büyük bir şans.

Galatasaray ise Rize deplasmanında, son dakikalarda yediği penaltı golü yüzünden aldığı şok beraberlikle baya sarsıldı. Puan farkını 4'te koruyup, Cumartesi günü de Arena'da Akhisar'ı yenerek Fenerbahçe'yi Pazartesi günü Trabzon'a 1 puan farkla göndermek gibi müthiş bir fırsatı elinin tersiyle itti. Bu hafta da ligin flaş ekibi Akhisar ile oynayacak. Kendi sahasındaki kazanma başarısı malum ama Akhisar da ligin en iyi top oynayan ve istediği sonuçları da alan bir kaç takımından biri. Keyifli bir maç olacaktır.

Beşiktaş ise Pazar akşamı kendi sahasında Eskişehir ile oynayacak. Eskişehir ligin güçlü takımlarından ama bu sezon istedikleri ritmi tutturamadılar. Ayrıca geçen hafta yine kendi sahasında oynadığı maçta Antalyaspor'la yenişemeyen Beşiktaş için tekrar kendi sahasında oynamak en azından bu riskli dönemde bir fırsat. Çünkü Beşiktaş'ın olası bir puan kaybında daha zirveden hem puan, hem zihinsel olarak kopması söz konusu.

2 yorum:

Mehmet Dinler dedi ki...

Abi bu fotoğraf nereden ben ilk defa gördüm de.

Çağlar dedi ki...

2011-12 sezonu Süper Final'de dostluk mesajı temasıyla çekilmişti fotoğraf. Trabzon neden yok ben de hatırlayamıyorum.

http://4.bp.blogspot.com/-fgTHMT7oV1A/UWfBpFz81qI/AAAAAAAAAHE/NDCHpy--fiQ/s1600/futbol_dostluktur_by_drifter765-d5a0vm2.jpg