16 Mart 2014 Pazar

Hollywood'dayız!


Russell Crowe'un hem yönetmenliğini, hem baş rolünü üstlendiği, bu senenin sonlarına doğru vizyona girecek olan filmi The Water Diviner'ın bizler için her açıdan ilgi çekici olma durumu var. Bir kere filmin bir çok bölümü Türkiye'de çekildi ve Türkiye'yi konu alıyor. Ayrıca filmde Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Mert Fırsat, Deniz Akdeniz gibi Türk oyuncular yer alıyor.

Crowe, daha önce açıkladığı üzere Cem Yılmaz'ı bu filmde oynatmak için büyük çabalar harcamış. Aşağıdaki videoyu mutlaka izleyin bir kere. Özellikle diğer Türk oyunculara göre çok daha büyük rolü olan Cem Yılmaz'ın bu filmde oynayacağı rolü ve karakteri inanılmaz merak ediyorum. Onun dışında film, Cem Yılmaz jenerasyonunun Hollywood'a açılan kapısı da olabilir. Bir kaç ufak deneme sonucu henüz bu konuda başarılı olamadık. Ancak hem bazı oyuncularımızın bilinen yetenekleri, hem de Crowe'un bu videodaki görüşleri göz önüne alındığında böyle bir potansiyel var.


Crowe'un filme verdiği müthiş bir önem olduğunu görüyoruz. Crowe'un kendisinin üstlendiği ilk uzun metrajlı film. Bunun için Türkiye'yi tercih etmesi güzel bir şans bizim adımıza. Olga Kurylenko gibi önemli oyuncuların film için özel dersler alarak Türkçe öğrendiğini biliyoruz mesela. 

Filmde; Çanakkale Savaşı'nda kaybolan iki oğlunu arayan Avustralyalı bir babanın (Russell Crowe), savaştan sonra Türkiye'ye gelişi anlatılıyor. Çekimler İstanbul, Çanakkale ve Avustralya'da tamamlanmış. Korktuğum bir mevzu ise; Hollywood filmlerinde -malum- Türkiye ve Türkler'in her fırsatta itin götüne sokulduğunu biliyoruz. Yine öyle bir durum olmaz umarım. Bizimkilerin Hollywood filminde oynamak uğruna o riski almış olacaklarını sanmıyorum ama yine de bizim Çanakkale Zaferi'ne falan kendi pencerelerinden bakılıp böyle bir duruma maruz bırakılırsak hoş olmaz.

Sonuç olarak her yönden çok ilgi çekici bir film. Senaryo ve kalite de iyi olursa tadından yenmez bir film çıkabilir karşımıza. Sinemada izlemek için heyecanla bekliyorum.

Hiç yorum yok: