19 Mayıs 2009 Salı

"Konferans Finalleri" diyelim...

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets

Lakers takımının psikolojisiyle, taraftarın psikolojisi aynı. Yani çok rahat görünen durumlarda, komple rahat, sıkıntılı maçları ise hep kazandılar. Ve bu "hep" farazi bir hep değil, gerçekten hep kazandılar.

Houston serisinde, seri boyunca rahatlık vardı. Seri öncesinde tartışmalar, seriyi 4 maçta mı 5 maçta mı bitirecekleri yönündeydi. İlk maç kaybedildi, 1 haftalık aradandır dedik. 2 maç üst üste kazandılar, bu Houston'ın Lakers'a rakip olamayacağını anladık. Bir de Yao sakatlanınca bizimkiler Çemişkezek'le maça çıkar havasında çıktı 4. maça ve kötü bi mağlubiyet alındı. Silkelendi ve tarihi bi fark attı 40 sayı ile Lakers. Yine "çıkarmadan 5" nidaları dönünce ortalıkta, bi kötü mağlubiyet daha aldılar. E iş son eleme maçına kalınca, yine yanlarına bile yaklaştırmadan paramparça ettiler.

Denver serisi ise tam tersi başlıyor. Herkes Denver'ın tehlikesinin farkında, ne kadar iyi oynadıklarını biliyoruz ve hatta birçok kişi Denver'ın seriyi alacağını düşünüyor. Şu an son Houston maçının gazıyla güven gelmiş olsa da herkes genel olarak "aman dikkat, aman Billiups, aman Nene, aman fast break" modunda. Bence işte tam bu yüzden, bu seri daha kısa sürecek. Çünkü bizimkiler her maça ciddi ve sadece kazanmak için çıkacak.

Ve Denver'ın da gerçekten çok yönlü ve aç hücum yönüne rağmen overrated olduğunu düşünüyorum, şu playoff itibariyle. Oynadıkları iki takım da hiç ama gerçekten hiç savunma yapamayan takımlardı. Ve bu kadar atletik, hızlı, dinamik bir takım olunca da bunun avantajını rahatça kullandılar. Ama bu kez karşılarında daha farklı, çok iyi istikrarı olmasa da gerektiğinde çok iyi savunma yapabilen bir takım olacak.

Bu arada K-Mart da ilk fitili ateşlemiş: "We're going to win both games ... Not just going to split. ... Ain't no stealing nothing. We're going to play to win. No matter if they have days off or not, we're going win."

Tahminim: 4-2 Lakers

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic

Eğer zevkli bir seri isteniyorsa, bence Orlando'nun çıkması iyi oldu Cleveland karşısına. Boston'a göre çok daha yüksek eleme şansları. En azından bariz üstün oldukları bir mevki var. Dwight Canavarı'nı ne o boyla Varejao, ne de o ağırlığıyla Z yavaşlatabilir. Diğer bölgelerden yeterli yardımı alırsa Orlando, ben sürpriz yapacaklarını hissediyorum.

Eğer Boston çıksaydı, 4-1 Cleveland derdim, çok net. Hatta 4-0 da kimseyi şaşırmayacaktı eminim. Ama Orlando'yu daha şanslı görüyorum. Cleveland alsa da çok kolay olmayacaktır.

Tahminim: 4-2 Orlando

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çağlar senin tahminlerin tutmuyor koçum,hiç boşuna sallama! benim tahminlerim:

lakers 2 denver 4
cleveland 4 orlando 3

burak