21 Mayıs 2009 Perşembe

Season Finale!

Daha önce sanırım dile getirmiştim birkaç kez. Çok fazla dizi izleyen bir adam değilimdir. Hatta LOST'a geçen yaz başlayıp, 2 ayda 4 sezon seyrederek müdavimi oldum. Bu sezon da 5. sezonunu güncel olarak izledik işte. Her neyse. Bu yazıda izlediğim 3-4 tane dizinin gidişatıyla ilgili konuşmak istiyorum. Yazıda hayvani spoiler'lar kullanmamaya çalışacağım ama yine de ilgili diziyi son bölüme kadar izlememiş olanlar okumasın derim ben.

***SPOILER***
Lost, Two and A Half Men, Big Bang Theory, Prison Break

***SPOILER***


LOST

Muhteşem bir finalle bitirdi ve yine bizi 8 aylık hayvani bir bekleyişe koydu. 3. sezon finalinden beri hiç bu kadar zevkli bir bölüm izlememiştim açıkçası. O kadar çok şey oldu ki, yazmaya kalksan bölümü, sayfalar tutar. Tabii direkt 6. sezonda çözülecek düğüm yine. Yani bir sürü soruya cevap verirken, yine 2 kat fazla soru bırakıp gitti. En basitinden "Bomba mı patladı, enerji mi açığa çıktı? Ada yok oldu mu, herkes öldü mü?.." şeklinde başlatılabilecek sorular silsilesiyle daha merak edilen en az 30 tane soru yer bulabilir bu sayfalarda. Artık olayları izleyerek, geliştikçe öğreneceğiz. Yalnız muhtemelen 6. sezonun ilk birkaç bölümü Jacob üzerine olacak. Tam olarak olayını anlayamadık nitekim kendisinin. O en baştaki sakallı adam kimdi? Locke nasıl yeni bir bedende can buldu? Falan.. Hepsi Jacob'un marifeti muhtemelen ve bu boşlukları dolduracaklar bence önce. Daha sonra da bizimkilere ne olduğuna geçecekler. Tabii bu Lost, bu kadar kolay tahmin edilebilir birşey olsaydı şu an izlemiyor olurdum muhtemelen. Yani sıçma ihtimalim çok yüksek.

Yalnız bu kadar inanılmaz senaryoları düşünen ve muhteşem şekilde işleyen Damon Lindelof, J. J. Abrams ve Jeffrey Lieber üçlüsü inanılmaz bir şaheser çıkarmışlar ortaya. Hakikaten dahisiniz babalar!

Bu arada 4. sezonda gelip, bu sezonun başlarında ölen Charlotte... O nasıl bir göz-saç renk kombinasyonudur yahu. Hastasıyım.

Two and A Half Men

Çok takdir edilesi bir dizi hakikaten. 2 kişi ekseninde dönen birbirinden bağımsız yüzlerce kahkaha dolu bölüm. Gerçekten inanılmaz. Yine yaratıcıların, yani Chuck Lorre ve Lee Aronsohn'un elinden öpülesi bir eser. 6 yıldır, dile kolay tam 6 yıldır her bölüm aynı standartta... Helal olsun. Zaten bunda spoiler verecek bir durum yok. Bir 6 sezon daha sürse bıkmadan izlerim. Bu arada Alan'ın hastasıyım, böyle bir oyunculuk olamaz.

Ayrıca Jake'de de o potansiyeli görüyorum ama nedense beklediğimden çok daha az kullanıyorlar o çocuğu. Nitekim Jake eksenli olan her bölüm muhteşem. Bir flashback yapalım hatta; izleyenler hatırlar, hani şu Jake'in evde tangalı hatunun rafa uzanışını görüp, hatunun poposunu ve poposundaki dövmeyi okuldaki "sizi anlatan kare" konulu resim dersine yansıttığı hikaye. En çok güldüğüm bölümlerden biriydi. Charlie'nin sondaki "oh, it's on the right" deyişi efsanedir.

Bu arada en son yayınlanan 24. bölümden bir replik (henüz sezon bitmedi):

(Alan, kafede Charlie'nin eski nişanlısı Mia'yı görür ve akşam TV izlerken..)
Alan: Charlie! You'll never guess who I ran into.
Jake: Kobe Bryant?

Big Bang Theory

Big Bang Theory'nin yapımcılarından biri aynı zamanda 2.5 Men'in de yapımcısı bu arada. Chuch Lorre. Dizi süper başlayıp biraz zayıfladı ve 2. sezonun sonuna doğru yine atağa kalktı. Özellikle 2. sezona tutuk başladılar ama sonlara doğru yine koptular. Finali de çok ilginç yaptılar. Bitimi 1. sezonun sonuna benzedi baya ama bu kez durum farklı. O zaman Penny, Leonard'dan hoşlandığı için değil onların tabiriyle "take a shot" yapmak için, öylesine bir denemek için çıkmaya karar vermişti, bu kez ise hakikaten hoşlanmaya başladı ve duygularını dışa vuramadı. Leonard da vurmasını bekledi ama sonra umudunu yitirip gitti. Bakalım nasıl bir 3. sezon bekliyormuş bizi.

Bunun dışında Sheldon'ın efsane performansı sürerken, adamım Howard Wolowitz yine dumurlardan dumurlara sürüklemeye devam ediyor. Ayrıca Rajesh'in alkol-kadın bağıntısını da çok yerinde kullanıp, süper ortamlar yapmaya başladılar. Haydi bakalım.

How I Met Your Mother

Valla zaman kısıtlığından buna yeni başlayabildim. 2. sezonun sonuna kadar izledim. Müthiş hakikaten. Ki izleyenlerin çoğu sezonlar ilerledikçe coştuğunu söylüyor, hayırlısı... Barney Stinson yeni idolümdür. İlgili makamlara duyurulur. Suit Up!

Weeds

Çok absürd bir dizi. Hayatını ot satarak idame ettiren bir ev hanımının maceralarını anlatıyor, ki cidden çok absürd ve eğlenceli bir tarzda anlatıyor. O da 4 sezon olmuş maşallah, ben henüz yeni başladım. 10-12 bölüm bitirdim, umarım temposunu kaybetmiyordur ilerki sezonlarda...

* * *

Valla hala Dexter, Heroes, 24, Prison Break gibi dizilere başlayamadığım için kendimden çok utansam da yapacak birşey yok. Zaten Prison gözümden düştü. 4. sezonun sonunda Scofield'ın öldüğünü öğrendim kazara. Zaten başlamamın da bir anlamı kalmadı. Dizinin esas adamının 4. sezonda öleceğini bile bile izlemek.. Zor. Ama özellikle Dexter'a başlamayı düşünüyorum en kısa zamanda. Yazın yani.

***SPOILER***
Lost, Two and A Half Men, Big Bang Theory, Prison Break
***SPOILER***

11 yorum:

Enes dedi ki...

Dexter süper dizi. İzlemeyen herkese tavsiye ederim.

Onur dedi ki...

weeds'e başlamak lazım demek ki. güzel birşeye benziyor.

mkkb8 dedi ki...

başkan prison a başla derim.özellikle ilk sezonunun tadı ayrıdır..dizi bitti ama yine de izlenmelidir bence..

CaRtMaNtR dedi ki...

breaking bad ve dexter tavsiye edilecek en öncelikli diziler sanırım

Çağlar dedi ki...

Şimdi öncelikle Prison'la hiçbi zaman kan bağım tutmadı :) Mike'ın da öldüğünü öğrenince izleyeceğimi sanmıyorum. Ama Dexter, Heroes ya da işte Breakin Bad türlerinden birine başlayacağım. Yalnız yine şimdilik sadece birine başlayacam. Ağırlıklı olarak hangisini tavsiye edersiniz?

Mehmet Dinler dedi ki...

Hereos tavsiyemdir.

Onur dedi ki...

Bence Scofield öldü diye Prison'a başlamamazlık etmemelisin. Tam tersine, hala yaşıyor olduğundan emin olsaydın diziden soğuyabilirdin. Ama Scofield'ın ölümü herşey bittikten sonra gerçekleşiyor, dizi boyunca öğrenmek istediğin onun yaşayıp yaşamayacağı değil, hapisten kaçıp kaçmayacakları olacak. Yani, diziye bi başla, birkaç bölümde gelişen olayları gördükten sonra öldüğünü bilmenin senin için hiçbir önemi olmayacak. Önemli olan bu işin içinden çıkıp çıkmayacakları. Ölüm tamamen dizinin konusuyla alakasız. Pişman olmazsın.

Adsız dedi ki...

çağlar senin gibi psikopat bir insan nasıl olur da hala dextera başlamaz yahu. bir başla, üç sezonu en fazla iki haftada bitirirsin gör bak. dexter morgan tüm zamanların en muhteşem seri katilidir.

burak

Enes dedi ki...

Kanımca Dexter Gelmiş geçmiş en muhteşem dizilerden biridir kanımca Hazır 3. sezon bitti ve arada iken herkes bir tatsın...

Ayrıca şu Scofield olayı da sanırım forum vasıtası ile benim başımın altından çıktı. O yazdıklarımı okuyan herkesten özür dilerim ama ben sadece "spoiler" diye yazınca bir kısım kişi yanlışlıkla, bir kısım da Lost spoiler'ı sanıp okumuş...

Neyse zaten t Scofield'ın akibeti son bölümde belli olmamış durumda... Dizi de bitmiş değil şu an... Yazın filmin son bölüm Dvd'leri çıkacak ve o zaman belli olacak her şey. O yüzden Prison Break gibi bir diziyi böyle tırışka bir sebepten ötürü es geçmeyin derim :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Dxeter cidden çok sağlam dizidir. Hele birde bir ikininci sezonu warki akıllara ziyandı.

mkkb8 dedi ki...

Dexter a başlamalısın bence de..;)