3 Ekim 2009 Cumartesi

"İzmir'in Kızları" efsanesi


Şu yaygın bir görüş olan, ve özellikle Facebook'ta İzmirli kızlarla ilgili açılan "İzmirli kızlar böyle güzel, şöyle süper" grupların hepsi hikaye! Sakın İzmir'i bilmeyen İstanbullu, Ankaralı arkadaşlar falan görüp de "ulan Rusya gibi bir yer mi burası?" diye düşünmesin. Öyle bir kız, öyle bir dünya yok burada. Hele birazcık eli yüzü düzgünse, yanına yaklaşılmaz İzmir kızının, götü tavandadır, kendini Elizabeth Hurley zanneder. Hepsi değil tabii ama, çok büyük çoğunluğu..

Ha, evet İzmir diğer şehirlere göre biraz geniş görüşlü, biraz daha rahat insanlardan oluşuyor olabilir, örneğin Kordon'da çimlerin üzerinde her 10 metrede bir öpüşen gençler görürsünüz, her 5 metrede bir çilingir sofralı alem yapan piizciler görürsünüz.. Ama bu bahsedilen "Moldova kızı modeli" ile alakası yoktur İzmir kızının. Sakın inanmayın.

Hani "İzmir'in havası ile kızına güven olmaz" derler ya, çak altına imzayı, geç.

5 yorum:

Lord-1 dedi ki...

Yok oğlum güzel kız oranı yüksek burda. Tabi bu güzellerin neredeyse tamamının götü tavandır lafının altına imzamı çakarım.

Aborjin dedi ki...

Kedi ulaşamadığı ciğere :)

Mehmet Dinler dedi ki...

Başka erden gelince Rus hatunuymuş gibi geliyor insana. Hepsi afet olmayabilir ama Türkiye'nin bu konuda bir numarası İzmir :D

Ortega dedi ki...

Güzel ve gerçekçi bir yorum.

M-Ege dedi ki...

Son derece hakLı bi yazı tebrikLer seni desteklemeyenLerin davranısLarı sonucu oldu bunlar boyLe sonuc ortada .. kaLdırmamaq Lazım derim ben