19 Kasım 2009 Perşembe

Hayvan


Antu.com'dan bir enstantane. Arkadaşın, Arda Turan'ın domuz gribine yakalanmasına verdiği reaksiyon böyle olmuş. Diyecek söz bulamıyorum.

Bu arada Kaptan'a geçmiş olsun diyelim. Vizeler bitiyor, kavuşuyoruz, az kaldı.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

yaşları epeyce ufak olduğundan insanın ciddiye alası gelmiyor ama biz de çocuktuk be abi! ama kimse ölsün demezdik.Yeni nesilden korkuyorum inanın!

Crazy_Kobe dedi ki...

Zaten antu gördüğüm en saçma ve gereksiz site.Çok kısa bi süre bende takip ettim ama hiç gereği yokmuş.Yorumların içi o kadar boşki anlatamam.Seviye desen yerkerde.Küfür,hakaret vs.. bini bir para.Geneli küçük çocuklardan oluşan birbirlerini mutlu etmek adına yapılmış saçma bi site..

vence dedi ki...

ölse üzülmeyeceği oyuncular sınıflandırması yapan adamlar bir yana, her ölene üzülmek mi lazım gelir?

ölse üzülmem demiş, ölsün mü demiş? birinin ölmesine üzülmeyeceğinizi söylemeniz o adamın ölmesini dilediğiniz anlamına mı gelir?

enke'ye üzüldüm, de nigris'e üzülmedim. ikisine de allah rahmet eylesin, arda'ya da geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

@vence
katılıyorum.
ne olursa olsun kimse kimseyi sevmek zorunda değil. galatasaray taraftarlarının dünyanın en centilmen taraftar grubuymuş gibi bu gibi durumlarda aşırı hassas tavırlara girmeside sacma oluyor biraz. herkesin herkese karşı nefret gibi duyguları olabilir. insanın doğası bu tutulan takımın rengi degil

Adsız dedi ki...

burada öyle bir söylem mi var? söyleniş tarzından anlaşılır hangi anlamda üzülüp üzülmeyeceği veya "ulan ölse gs baya güçsüzleşir" mentalitesine sahip olmayacağı.

Enes dedi ki...

Bir "geçmiş olsun" demek yerine "ölse üzülmem" diyorsa hayvandır. Hatta yetişme tarzından mütevellit büyük ihtimalle hayvan oğlu hayvandır.

Ne savunulacak, ne de doğru bulunacak bir taraf göremiyorum.

Burak Eren dedi ki...

Daha bu bir şey değil o konuda Arda için daha da vahşet verici mesajlar var.

Major dedi ki...

Vence'in cevabı cuk oturmuş. Hani bence ölsün dese ne olacak onu anlamadım hiç mi tribünde gol kaçıran oyuncuya "geber aq" falan demiyorsunuz? bunun ondan farkı nedir?

Hani eğer bir şey olur da Arda ölürse ve bu adam çıkıp bayram yaparsa o zaman yazarsınız bu yorumları. Ya da bunu bir yönetici falan dese yazın ama Yaşar Can Akar söylüyor size niye dokunuyor ki..

Muhabbet ettiğiniz Fenerli bir arkadaşınız böyle dese "uuvvv dehşete düşürdün beni, bu yeni nesiden korkuyorum, hayvan oğlu hayvan, uzak dur benden" mi dersiniz acaba? Büyük ihtimalle "hadi lan alex ölsün aq" dersiniz.

Bu arada crazy kobe'de olayı antu'ya yıkmış helal olsun. Bende bütün Galatasaraylılar şikecidir gözdük Nalga olayını diyim yıkılsın o zaman ortalık. Bir kişinin yaptığı bir hareketi bir camiaya, bir topluluğa, bir oluşuma yıkmak kadar sığ bir düşünce olamaz.

Daha önce de söylemiştim yorum bölümlerinden antu'nun mottosu "fenerbahçelilerin kalesi"dir. bir taraftar grubu değildir ya da kulüple resmi bir ilişkisi yoktur. sadece taraftar sitesidir. Örnek olarak çok beğendiğim Lakerstr'yi gösterebilirim Lakerslılar nasıl rakibin X oyuncusuyla forumda alay edebiliyorsa antu'da da bu yapılabilir bu kadar doğaldır.

Taraftarın kendi arasında yaptığı geyikte 6S,8JK falan demesinin ne sakıncası var? Burda asıl terslik galatasaraylıların girip antuyu takip etmesi bence. takip edecek kadar ciddiye almamak lazım. di mi?

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
vence dedi ki...

"geçmiş olsun" çabucak iyileş anlamına gelir, iyi dilektir. "ölse üzülmem" söyleyen adamın, söylediği kişinin hayatını kaybetmesi durumunda bu konuda herhangi bir olumsuz duyguya kapılmayacağını gösterir ve herhangi bir olumsuz anlam barındırmaz zira saygı mecburidir, sevgi işine gelirse..

kimse kimseyi sevmek durumunda değil, kimse kimse için iyi dileklere sahip olmak durumunda da değil. kimse kimseye geçmiş olsun demediği için hayvan ilan edilemez. hatta bu insanları zorunda olmadıkları bir şeyi yapmadıkları için hayvan olarak niteleyenlerdir asıl insani davranış içerisinde bulunmayanlar..

ölse üzülmem ne demek? kısaca adama ne olursa olsun zerre umrumda değil demek.

-arda domuz gribi olmuş.
-zerre umrumda değil.

-arda domuz gribi olmuş.
-ölse üzülmem.

ne fark var arada?

Adsız dedi ki...

inanılır gibi değil ya bu hayvanlıgı savunanlarda varmıs demekki neymiş üzülmek zorunda değilmiş miş kimse üzülsün demiyor ama bukadar hayvan bir biçimde ölse demesini kimse savunamaz ayrıca diger yorumlarda gebersin diyenlerde var burda yorumlara bakıyorumda hala savunan var yahu alex böyle bir duruma düşse biz böyle hayvanlıkmı yapıcaz sanki hee bide galatasaraylılar neden bu siteyi takip eddiyormus hey allahım her taraftar rakip taraftarların düşüncesini merak eder bu garip oluyor ama antudaki hayvanların arda için keşke ölse demesi garip olmuyor allah askına girin bakın diger yorumlara insanlıgınızdan utanırsınız tabi bu hayvanlıgı savunanlar insanlıklarından cıkmıs o ayrı konu

vence dedi ki...

bu kadar hayvan biçimde ölse demesini savunamazmış kimse. ne kadar hayvan bir biçimde ölse diyecekti, onu söyleyin bari. neyle ölçtünüz? komik misiniz lan siz?

kimsenin kimseyi sevmek zorunda olmadığını, kimsenin kimseye iyi dileklerini iletmek zorunda olmadığını anlayamayan bir kısım gerizekalı sözüm size; adam iyi dilekte bulunmadığı gibi kötü bir dilekte de bulunmamış. sadece ölse üzülmeyeceğini söylemiş. sen ölsen "adsız" sana üzülmem. ne kadar kötü bir insanım lan, kahrolmam gerekirdi oysa senin gibi umrumda olmayan bir adamın ölümüne.. bak öl demiyorum, ölsen üzülmem diyorum. ahmet çakar da yaptınız ya adamı, helal olsun.

şayet her hastalanana iyi dileklerini ileten, her ölenin arkasından üzülen, her düşene yardım eden sevgi kelebeği, örnek insan, übermensch iseniz haklısınız elbet.