20 Kasım 2009 Cuma

Vizeler biterken, ortaya karışık...


Bugün son vizeye girip, bitiriyorum. Hepsi iyiydi sayılır, yine ders bırakmayacam büyük ihtimal. Gerçi vize-final arası çok kısa olacak gibi bayramdan dolayı, bakalım. Özledim bloga bir şeyler yazmayı. Gel gör ki, şimdi de yazacak şey bulamıyorum. Arada ufak tefek olaylar olmuştu halbuki. Genelde sevilen resim-videoları her gün de koyarım ama insanlar yazı da ister dii mi?


Bol ölümlü, belalı bir hafta yaşadık. Enke öldü, De Nigris öldü, rahmet diliyorum ikisine de, nötr olduğum adamlardı ama üzücü tabii. İnsan sporcu ölümlerine daha bir üzülüyor, dün herifleri ter içinde, ekmek paraları için deli gibi koşarken, aynı zamanda yaptıkları işten zevk alırken izliyorsunuz, ertesi gün ölüyorlar.


Onun dışında Arda da domuz gribi olmuş. Büyütenler oldu, malum "ölür mü acaba?" saçmalıkları oldu. Ama domuz gribi öyle bir hastalık değil ki yahu. Normal, sağlıklı bir insan bile domuz gribi olunca ölmez kolay kolay. Bu grip, vücudu bazı noktalardan zayıf olanları öldürüyor genellikle. Yoksa etki olarak normal gripten tek farkı çabuk bulaşması ve zayıf noktaları bulunan vücutları istila etmesi. Hele Arda gibi, zinde ve sürekli kontrol altında olan bir adama hiç birşey olmaz. Korkmayın ve umutlanmayın.


Haa, bir de GS Cafe Crown skandalı yaşandı ki onu hiç sormayın. Cemal Nalga, teknik ekip, hareket çeken kadın, Adnan Polat.. Herkes bir acayip. Ne saçma muhabbet yahu. Sanki Kobe Bryant anasını satayım, madem cezalı, ne oynatırsınız allahın Cemal'ini yahu? Hayret bir şey. Bir sürü adam işinden oldu, Cemal belki de basketbol oynayamayacak bir daha, yaşanan rezalet de cabası.. Vesaire...


Bu arada cevabını doğru düzgün bilene rastlamadım, bilenler de emin değil. Burada bilen varsa sorayım: Trafik polisinin dur ikazına uymayıp devam etmek sonucunda polisin plakayı almasıyla, plakaya yazdığı ceza ne kadar olur? Ya da plakaya ceza yazmak yerine, aracı takip falan mı ettirir, ilerde yolunu mu kestirir? Bir de, ehliyet direksiyon sınavı yeni kazanıldı, belgeler hazır ama henüz ehliyet çıkarılmamış. O halde polise yakalanıldığında ceza ne olur? Klasik "ehliyetsiz trafiğe çıkma cezası 650 TL + araç sahibine 700 TL" cezası mı? Yoksa ehliyeti yanında bulundurmama cezası mı? Ki öyleyse, o ceza ne kadardır?

4 yorum:

Lord-1 dedi ki...

Cezasını bilmiyorum ama anons geçip ileri de önünü kesitirebilir ki genelde bunu yaparlar. Yada o anda takibe alabilir senden iyice şüphelendiyse. Evrakların hazır olması önemli değil ehliyeti almadığın sürece ehliyetsiz sürücü muamelesi görürsün diye biliyorum.

Çağlar dedi ki...

Dostum yüreğine sağlık.

ercü dedi ki...

temiz konuştu adam :)

Ortega dedi ki...

Uzmanına sordum, cevaı şöyleydi...

Trafik polisinin dur ikazına uymayıp devam etmek sonucunda polisin plakayı almasıyla, plakaya yazdığı ceza ne kadar olur? Ya da plakaya ceza yazmak yerine, aracı takip falan mı ettirir, ilerde yolunu mu kestirir?

bu konu duruma gore değişir. burda plakaya ceza yazılırsa dur ikazına uyulmadıgı için ceza tutarı 128 tl olur.

ama bu ceza trafik polisince yazılır sadece.

asayiş ekiplerine denk gelirse aracı takip etmek, ileride yol kestirmek vs. hepsi uygulanabilir.

süpheli bir durum olursa takip edilip alınmaya calısır.ama atıyorum mesela arabanı yasak yere park ediyosun, trafikç,ide uyarıyor park yapma diye, yine de yaparsan trafik zabıtasının uyarılarına uymamaktan 128 tl ceza yazar.

Bir de, ehliyet direksiyon sınavı yeni kazanıldı, belgeler hazır ama henüz ehliyet çıkarılmamış. O halde polise yakalanıldığında ceza ne olur? Klasik "ehliyetsiz trafiğe çıkma cezası 650 TL + araç sahibine 700 TL" cezası mı? Yoksa ehliyeti yanında bulundurmama cezası mı? Ki öyleyse, o ceza ne kadardır?

sınav kazanmak, belgeleri komple hazırlamak, hatta dosyayı trafige teslim etmek bir işe yaramaz. illaki tüm işlemler tamamlanıp sürücü belgesi çıkartılacak.

bu durumda sürücü belgesiz araç kullanmak sucundan sürücü ,savcılıga sevk edilir,cezası da savcı tarafından yazılır. normalde kanunen karşılığı hapis cezasıdır (30 gün yanılmıyorsam) fakat paraya cevrilir. o da yaklasık 600 tl civarında olur.(küsuratı olabilir)

ehliyetsiz araç kullanan kişi, aracın ruhsat sahibi değilse ,aracın ruhsat sahibine sürücü belgesiz kişiye araç kullandırtmak suçundan 265 tl ceza tescil plakasına düzenlenir ve adresine gönderilir.

diğer konu ehliyetin var fakat yanında degilse cezası 128 tl dir