28 Şubat 2014 Cuma

Dünyanın en zengin aktristleri

Zenginin parası, züğürdün çenesi demişler.. O sinema filmlerinde hayranlıkla izlediğimiz, kiminin oyunculuğuna, kimininse güzelliğine hayran olduğumuz kadın oyuncular içinde en popülerleri hangileri? Dünyada var olan yüz binlerce kadın oyuncudan en zenginleri hangileri? Amerika'da aktristlerin sporcular gibi yıllık belirli bir gelirleri olmadıkları için, zenginlikleri "bonservis bedeli" benzeri bir eder ile ölçülüyor. Örnek veriyorum; "Brad Pitt'in ederi 150 milyon dolar" gibi. (Brad Pitt possesses a net worth of a hundred and fifty million dollars.)

İşte List Crown'a göre dünyanın en zengin 10 aktristi...

#10 JENNIFER LAWRANCE

Dünyanın en potansiyelli kadın oyuncularının başında geliyor Lawrance, ki muhtemelen o listenin en tepesinde. Henüz sadece 23 yaşında ve şimdiden muhteşem oyunculuklara imza atıp hem Oscar, hem SAG, hem de Altın Küre sahibi oldu. Hunger Games filmindeki Katniss Everdeen rolü şimdilik kariyerinin zirvesi. Fakat beni esas büyüleyen rolü, American Hustle filminde Christian Bale, Bradley Cooper ve hatta Robert De Niro'nun olduğu bir perdede bile ustalarının arasında müthiş şekilde sıyrılabilmesiydi. Lawrance'in değeri $26 milyon.

#9 MERYL STREEP

Yaşayan en büyük efsanelerden biri olarak gösterilen Meryl Streep, herkesin hatırlayacağı The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer) filminin baş rolüydü. Onun dışında sayısız müthiş filmlerde de oynamış olan Meryl Streep şu anda 64 yaşında ve sadece 2 buçuk sene önce çekilen The Iron Lady filmindeki rolüyle de en iyi kadın oyuncu dalında akademi ödülünü kazandı. Değeri $46 milyon.

#8 SARAH JESSICA PARKER

49 yaşındaki, Yahudi asıllı ABD'li oyuncu Sarah Parker, sinemada Altın Küre ve Emmy ödülleri sahibi olsa da, en büyük üne moda ikonu Carrie Bradshaw rolüyle Sex and the City dizisinde kavuştu. Aynı zamanda şarkıcılık ve yapımcılık da yapan Parker'ın değeri $75 milyon.

#7 CAMERON DIAZ

Müthiş oyunculuk yeteneklerini çoktan kanıtlamış olan Diaz, magazinel anlamda da dünyaca üne sahip. 42 yaşındaki güzel oyuncunun The Mask, Charlie's Angels gibi sayısız kaliteli filmde önemli roller almasına rağmen ödül anlamında neredeyse hiç bir şey kazanamamış olması şimdilik onun tek eksiği gibi görünüyor. Değeri $75 milyon.

#6 REESE WITHERSPOON

Aynı zamanda yapımcı olarak da kendine önemli bir yer edinmiş olan Witherspoon, inanmak zor olsa da 38 yaşında. Twilight, Legally Blonde, Sweet Home Alabama, Just Like Heaven gibi sayısız unutulmaz filmde çok önemli roller üstlenmiş olan aktristin Hollywood Walk of Fame'de de ismi bulunmakta. Değeri $80 milyon.

#5 SANDRA BULLOCK

Amerikalı yapımcı ve oyuncu, aynı zamanda en iyi kadın oyuncu dalında Altın Küre ve Akademi ödülleri sahibi Sandra Bullock, unutulmaz rolleriyle Speed, The Proposal, Crash, The Blind Side gibi filmlerle aklımızda yer etti. Son olarak da Türkiye'de de vizyondan yeni çıkan ve bir çok ödüle aday gösterilen Gravity filminde George Clooney ile birlikte boy göstermişti. 50 yaşındaki aktristin değeri $85 milyon.

#4 JENNIFER ANISTON

45 yaşında olmasına rağmen güzelliği ve seksiliği hâla dillere destan olan Aniston, oyunculuğunun yanı sıra defalarca dünyanın en güzel kadını seçilmiştir. En büyük popülaritesine, efsane Amerikan dizisi Friends ile ulaşmıştı. Bu dizideki rolüyle hem Emmy, hem Altın Küre'de en iyi kadın oyuncu ödüllerine de sahiptir. Son olarak bir kaç gün içinde bahsedeceğim We're the Millers filminde rol alırken, yine güzelliğiyle de göz zevkimize hitap ediyor. Brad Pitt ile 5 yıl süren evlilikleri 2005 yılında sona eren Aniston'ın değeri tam $110 milyon.

#3 ANGELINA JOLIE

Sanırım listede kendisinden en az bahsetmem gereken kadın. Muhtemelen de dünya üzerinde en popüler 1-2 kadından biri kendisi, belki de birincisi. Ama oyunculuk değeri olarak en tepede değil malesef. Aynı zamanda yazarlık ve yönetmenlik de yapan ve dünyada yardım kuruluşlarıyla en haşır neşir ünlülerden biri olan Jolie şu anda 39 yaşında ve değeri $120 milyon.

#2 DREW BARRYMORE

Açıkçası, aşırı derecede hayranı olmama rağmen listenin bu kadar tepesinde olmasına en çok şaşırdığım aktrist oldu diyebilirim. Benim gönlümü 50 First Dates filmindeki fazla şirin rolüyle fethetmişti Barrymore. Onun dışında Scream, Charlie's Angels, Donnie Darko gibi unutulmaz filmlerde de rol alan güzel kızımız şu anda 39 yaşında ve bir dönem uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle sinemaya uzun süre ara vermişti. Neyse ki daha sonra tedavi olup devam edebildi. Değeri $125 milyon.

#1 JULIA ROBERTS

Listenin en tepesinde, sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasına adını şimdiden yazdırmış olan biri var. 47 yaşındaki Roberts, Amerika'da bir imparatorluk gibi. Hollywood sinemasında Türkiye'den Türkan Şoray'a benzetilebilecek ama daha üst düzey bir yeri olan Roberts'ın oynadığı unutulmaz film ve kazandığı ödül sayısı pek eşi benzeri olmayan rakamlar. Amerika'nın en zengin aktristi olarak bilinen Roberts aynı zamanda Amerika'nın en güçlü 11. kadını seçilmiştir. Değeri tam $140 milyon.

Hiç yorum yok: