23 Şubat 2014 Pazar

From Dusk Till Dawn: The Series


Bayıldığım bir filmdir From Dusk Till Dawn. İlk yarısı gayet normal, insanı olaylarla geçen ikinci yarısında çıldırıp bambaşka bir filme dönüşen, George Clooney'nin efsane oynadığı, Tarantino'yu oyuncu olarak doya doya izlediğimiz, Salma Hayek'in raksına doyamadığımız ve birbirinden alakasız iki yarısı da birbirinden güzel olan efsane bir filmdir benim gözümde.

Filmi övdüğümüz yeter, ana konumuza dönelim. Filmin vizyona girişinin üzerinden tam 18 yıl geçtikten sonra From Dusk Till Dawn: The Series adıyla dizisi geliyormuş. Konu mutlaka benzer olacaktır ama ne tarzda televizyona dökülür bilemiyoruz tabii. Bu kez Tarantino işin içinde olmadığı için Robert Rodriguez liselisi muhtemelen yine sıçar. Saçma sapan bir dizi çıkabilir ortaya.. Yani benim tahminim bu yönde. Ama umarım güzel olur ve biz de keyifle izleriz.

RR liselisine geri dönersek.. Malumunuz, Tarantino'nun elinin değmediği tek bir iyi RR yapımı yok. Yani bence. Sin City, Desperado, Planet Terror.. Tüm iyi RR filmlerinde Tarantino'nun öyle ya da böyle bir parmağı var. Tarantino'nun parmağı olmayan Machete'yi gördük mesela. Hele ikinci filmde iyice sıçıp sıvamışlar ki, gelecek olan üçüncü film daha büyük komedi gibi duruyor. Ki bu iki filmde oynayan oyuncu kadrosunda malumunuz üzere öyle isimler var ki, adamın şapkası uçar.


Bu arada RR, yine Big Kahuna Burger'ı yad etmiş. Ne zaman adını duysam Pulp Fiction'daki malum sahne gelir aklıma.

Yazının alternatif başlığı: "Haydi Tarantino'yu övelim, Rodriguez'i gömelim".

Hiç yorum yok: