22 Şubat 2014 Cumartesi

"Galatasaray'la oynamak..."


Her ne kadar Pascal Nouma, Beşiktaş için Galatasaray'la oynamanın nasıl bir şey olduğunu açıklayıp ezeli rekabete son noktayı koymuş olsa da, akşamki maçla ilgili bir kaç cümle yazayım.

İşin şakası bir yana, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi ligin ilk devresinde Kadıköy'de ne durumlara düşürdüğünü gördük. Enerjik ve çok isteyen bir yapıları var. Çok yetenekli oyuncuları var. Ancak, iki takımın da kazanmak zorunda olduğu kritik maçlardaki karneleri, Galatasaray'ın bu sezonki Arena performansı, büyük maç alacak yapıdaki oyuncu sayısı gibi etkenler elbette Galatasaray'ı ön plana atıyor. İddaa'nın bir derbiye verdiği en düşük oranlardan biri olan 1.50'nin sebepleri de bunlar muhtemelen.

Beşiktaş her ne kadar "hiç bir maça beraberlik için çıkmayız" dese de, ister istemez biraz bekleyerek ve temkinli oynamak zorunda kalacaktır, özellikle de ilk yarım saatte. Galatasaray son dönemdeki tüm Arena maçlarında olduğu gibi maça büyük iştahla, sağlı sollu bastırarak başlayacaktır. İlk 15-20 dakikada bir gol bulursa zaten maçın kaderi erken çizilmiş olur. Beşiktaş ise ilk yarım saatte bekleyip, topu kapınca hızlı çıkmak isteyecektir. Yarım saat sonucunda Galatasaray golü gelmezse maç biraz dengeye gelir ancak yine de topun hakimiyeti Galatasaray'a yakın olacaktır. Beşiktaş ağırlıklı olarak Almeida'ya top indirerek oynayacaktır. Bu bağlamda Galatasaray stoperlerinin hava hakimiyetine fazla izin vermemeleri gerekiyor.

Drogba'nın yedek başlayacağı söyleniyor. Doğruysa bence Antalya maçından sonra güzel hamle. Hem biraz daha ayakları yere basar, hem de yürünen yolun şampiyonluk yolu olduğunu, bunun takım için ne önem arz ettiğini daha iyi anlar. Ayrıca skor istenilen gibi giderse oyunu tutmak için son yarım saat alınır, gol ihtiyacı olursa da gol aramak için girer. Umut-Burak ikilisi bence bir Arena derbisi için ideal olabilir. Arkalarında Sneijder-Hajrovic, onların da arkasında Selçuk-Melo ikilisiyle bence baskılı oyun için tüm şartlar sağlanmış olur.

Sonuç olarak Galatasaray'ın kazanması muhtemel, Beşiktaş'ın sürpriz arayacağı bir maç olacak. Beraberlik, iki takıma da yaramayan, ama yine de Beşiktaş'ı sevindirecek bir sonuç olur. İki takım da bu maçtan 3 puanı alıp, yarın Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyecek. Zaten bu maçtan beraberlik dışında bir sonuç çıkar ve yarın da Fenerbahçe puan kaybederse lig yeniden başlar.

Hiç yorum yok: