16 Şubat 2014 Pazar

Spor Pazarı


Süper Lig'de zirve açısından kritik bir haftaya daha giriyoruz. Artık her hafta kritik tabii ama bundan sonra enteresan olaylara sahne olabilir zirve yarışı. Entresan olaylardan kastım, aynı hafta birden fazla zirve takımının puan kaybetmesi veya puan farkının tekrar Fenerbahçe lehine açılması gibi.

Fenerbahçe, moral olarak çökmüş haldeyken sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak bugün. Fakat tabii taraftar kenetlenmiş durumda olduğu için, bugün stadı doldurup muhteşem bir coşku yansıtacaklardır sahaya. Son dönemde zaten durumu pek iyi olmayan Kasımpaşa'ya puan kaybetmesi çok düşük ihtimal Fenerbahçe'nin. O yüzden başta dedim "puan farkının tekrar Fenerbahçe lehine açılması" diye. Çünkü Galatasaray çok zorlu bir fikstüre giriyor ve yarın da zorlu Antalya deplasmanına gidiyor. Neler olacağını kestirmek kolay değil.

Beşiktaş ise Pazar öğlenine keyif verecek bugün. Öğlen 2'de Bursaspor'u ağırlayacaklar. Beşiktaş ile Bursa arasındaki malum rekabet, Beşiktaş'ın son dönemde iyi oynayıp moralli olması ve zirveye ortak olması, Bursa'nın önce Galatasaray'dan 6 yemesi, sonra sahasında Antalya'ya puan kaybetmesiyle orta sıraların da gerisinde kalması derken iki takım için de önem arz eden bir karşılaşma olacak. Bir kaç hafta önce şampiyonlukta hesaba bile katılmayan Beşiktaş, bugün akşam üzeri saat 4 gibi -maç fazlasıyla da olsa- Galatasaray'ın 2 puan önünde, Fenerbahçe'nin sadece 2 puan gerisinde bulabilir kendini.

Tekrar Galatasaray'a dönersek.. Bugünkü Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarının akabinde, Galatasaray'ın yarın sahaya 3. sırada ve liderin 7 puan gerisinde çıkması muhtemel. Bu tür şeyler 2 haftadır Fenerbahçe'ye baskı yaparken, baskı altında olma sırası bu kez Galatasaray'da olacak gibi.


Neden Spor Pazarı dedim? Çünkü sadece futbol değil, Beko Basketbol Ligi'nde de bugün çok güzel maçlar var. 15:00'da Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, 17:30'da Karşıyaka-Efes ve 20:00'da Galatasaray-Aliağa maçları. Son maç hariç hepsinın kıran kırana geçmesi muhtemel.

Herkese keyifli pazarlar.

Hiç yorum yok: