28 Şubat 2014 Cuma

Ölüm kalımlı haftalara girerken..


Süper Lig'de sezonun 23. haftasına girerken liderle ikinci arasında bir zamanlar 11'e ulaşan puan farkı 4, ikinciyle üçüncü arasında ise sadece 2. İşin psikolojik tarafı da düşünülürse, ligin son 12 haftasında resmen kan gövdeyi götürecek. İlk 3 takım için de kritik ve zorlu maçların olduğu bir haftaya daha giriyoruz. Bu hafta 3 büyüklerin oynadığı rakiplerin ortak noktası, hepsinin kazanmak zorunda olması. Yani iki tarafın da mutlaka kazanması gereken 3 nefis maç izleyeceğiz bu hafta.

3. sıradaki Beşiktaş'tan başlayalım. Haftanın açılış maçında bu akşam Antalyaspor'la içeride oynuyorlar. Aynı saatte bir de Akhisar-Bursa maçı var bu arada, o da güzel maç olacaktır. Antalya, tehlikeli bölgeden yukarılara tırmanmaya çalışıyor. Son dönemde pek fazla istedikleri sonuçları alamasalar da fena top oynamıyorlar. Üst üste Bursa, Galatasaray ve Eskişehir'le berabere kaldılar. En azından kaybetmediler. Beşiktaş ise yine çok formda ve moralli başladığı bir Galatasaray derbisini, bu kez nispeten iyi oynadığı halde yine kaybetti. Moralleri çok yüksek sayılmaz. Ersan'ın cezası bitti ama Gökhan Töre, Fernandes ve Dany sakatlık dolayısıyla oynamıyorlar. Jones ilk 11 oynayacakmış. Puan kaybına tahammülleri yok.

2. sıradaki Galatasaray ise geçen hafta derbide Beşiktaş'ı yenerek rakibinin üstüne çıktı ve Chelsea maçından da umut veren bir futbol ve skorla ayrıldı. Moraller muhtemelen yerinde. Eksik, cezalı yok. Tek sorun deplasman fobisi. Deplasmanda maç kazanmayı bir türlü beceremeyen Galatasaray, aşağılarda ölüm kalım mücadelesi veren ve lig bugün bitse küme düşecek olan Rizespor'a konuk olacak. Rizespor da son dönemin inişli çıkışlı ama umut verici performans sergileyen takımlarından biri. 2 hafta önce namağlup Sergen Yalçın'a 5 gol atmayı başarmışlardı. Maçın kolay geçme ihtimali çok düşük.

Lider Fenerbahçe çalkantılı günler geçiriyor. Hem moraller bozuk, hem de Galatasaray'la aranın kapanmasından dolayı baskı artmış durumda. Hakemlerden yana da çok şikayetçi olan Fenerbahçe aynı zamanda bu maçı kadın ve çocuk taraftarlara oynayacak. Sakat ve cezalı oyunculardan yana da dertli olan Fenerbahçe için de zorlu bir hafta olacak. Cezalı Baroni, sakat Webo ve Alves yok. Egemen ve Emre ise dönüyor. Gençlerbirliği de düşme hattının sadece 4 puan gerisinde ve puana ihtiyaçları var. Kendi sahasında puan kaybetme ihtimali düşük olsa da, tıpkı 2 hafta önceki Kasımpaşa maçı gibi olacağını ve kolay geçmeyeceğini düşünüyorum.

Hem zirve, hem küme düşme mücadelesi açısından çok kritik bir haftaya giriyoruz ve muhtemelen kalan tüm haftalar aynı şekilde olacaktır.

Hiç yorum yok: