6 Kasım 2010 Cumartesi

6 Kasım 2002


Evet bugün 6 Kasım.. Efsane V For Vendetta filminin, unutulmaz "Remember remember, the fifth of november" repliğinin Fenerbahçeliler tarafından uyarlanmış şekli, 6 Kasım ve 6-0'a ithafen ".....sixth of november" bilindiği üzere. Yukardaki resmi yeni gördüm ve gerçekten çok, çok başarılı olmuş.

Evet, bugün 6 Kasım.. Bir Galatasaraylı'nın ağzından 6 Kasım 2002: Sezon başlayalı birkaç hafta olmuş, geçen senenin sonunda üyeliğimizin bittiği Digiturk Spor Paketi'ne henüz tekrar üye olmamıştık. Uydu alıcı falan duruyordu ama Lig TV kapalıydı. Malum akşam da derbi var. Pederle konuşarak açtırmaya karar verdik. Ama bir türlü fırsat olmamıştı. Akşam oldu maç başlamadan 1 saat önce Digiturk'ü arayıp hemen Spor Paketi'ni yenilemek istediğimizi söyledik. Kadın da yardımcı oldu ve yeniledik. Ama bir türlü açılmadı Lig TV. Defalarca aradık maç saati yaklaştıkça, kadın beklememizi söylüyordu. Tam maç başlarken açıldı, istiklal marşı falan okunurken açılmıştı. Biz sevinçten dört köşeyiz tabii. Kurulduk köşemize derbiyi seyredeğiz. Eee.. Hmm.. Sonrasını hatırlamıyorum. Birbirini izleyen günlerin birinde bir aylık ücreti ödeyip tekrar kapattırmıştık.

Evet, bugün 6 Kasım.. Pek sevgili Fenerli kardeşlerimin 1-0'lık United zaferiyle birlikte, övünebilecekleri tek başarı olan bu tarihi günlerini kutlarım. Aynı nezaketi 11 Mayıs, 14 Mayıs, 17 Mayıs, 25 Ağustos, ve bir çok Avrupa zaferini içinde barındıran ve şu an hatırlayamadığım bilimum tarihlerde Fenerbahçeli kardeşlerimden de beklerim. Bazinga!

6 yorum:

Major dedi ki...

2007-2008 sezonunda evde televizyon yoktu herhalde..

Çağlar dedi ki...

Neden olmasın? Şampiyonluğumuzu büyük bir keyifle izlemiştim. Son hafta Kayserispor-GS, FB-TS maçı ile bitmişti, bayrağı alıp dışarı fırlamıştık arabayla. Eğer ŞL çeyrek final macerasını diyorsan, evet o zaferinizi unutmuş olabilirim. Ne etti? 3 mü? :)

Major dedi ki...

yok 2007-2008 sezonunda şampiyonluğunuzu izlemek için digiturk'u açtırdınız mı diye sormuştum :D

ya çağlar şaka bir yana yazıyı harbiden çok ezik buldum. klasik gs-fb muhabbetinde "ama bizim uefa kupamız var" diye ağlayarak giren heriflerin sözleri.. ne gerek vardı anlamadım.

Çağlar dedi ki...

Valla abi her 6 Kasım'da Facebook'ta paylaşımlar yapan, sms'ler yollayanlardan pek bir farkı yok bu heriflerin de. Hani en azından bizim herifler alınmış bir kupaya sığınıyorlar, bu sadece bir maç. Üstelik o sezon şampiyon da olamadınız yani.

"Büyük takımlar aldığı kupalarla, küçük takımlar büyük takımları yendikleriyle övünürler." - Michel Platini

Major dedi ki...

Şu platini'nin lafının arkasına sığınmanızı da anlamıyorum. Sizi 6-0 yendik ve bunla övünüyoruz diye küçük takım mı olduk. Arada ezeli rekabet söz konusu, tabii ki maçlardaki galibiyetlerle övünürüm. Sikmişim uefa kupasını banane, büyük başarıdır, ülkeyi temsil etmiştir falan filan ama fenerbahçe-galatasaray muhabbetinde işi ne? Kadıköy'de gelen bir beraberlikle ortalık yıkılıyor sonra yok büyük takımlar kupasıyla küçük takımlar pipisiyle övünür falan..

Acaba feyenoord taraftarları 10-0'lık psv mağlubiyetinden sonra psv'lileri gidip "büyük takımlar kupalarıyla övünür olm biz 2002'de uefa'yı aldık, küçük takımlar büyük takımları yendikleriyle övünürler." demişler midir? Sanmıyorum.

Adsız dedi ki...

6-0 da çok , taksit yapmak lazım ...