26 Kasım 2010 Cuma

Ducati'li Rossi ve Moto GP 2011


Motor sporları dünyasının en merakla beklediği şeylerden biri yeni Moto GP sezonu. Tabii daha çok var ama bu kadar önceden ilk kez bu kadar ilgi görüyordur heralde. Malum Rossi'nin yıllardır rekabet içinde odluğu Ducati'ye geçişi büyük olay yarattı ve neler yapabileceğ ibüyük merak konusu...

Doktor'un performansı yıllardır artık bisikleti haline gelen Yamaha M1 ile bile düşmeye başlamıştı, ki o zor olanı seçerek, yeni bir markaya geçti. Yamaha M1'i bu kadar geliştiren adam feedback'leriyle Rossi oldu. 2003'te falan Rossi virajlardan powerslide ile çıkarken artık motora drift yaptıramaz hale geldi, tamamen Rossi'nin feedback'leriyle gelişen M1 sayesinde. Yani çok emeği var M1 üzerinde. Sevgililerin vedalaşmasını buradan izleyebilirsiniz.

Ducati, kullanması oldukça zor bir motor. Torklu ama virajlarda M1 kadar iyi olmayacak. Sesi, tepkileri, aerodinamiği.. Her şeyi farklı bir motosiklet. Bu da fiziksel olarak büyük bir stres demek. Her ne kadar zoru, stresi seven bir yapıya sahip olsa da artık 25 yaşında falan değil Doktor, 32 yaşında olacak seneye. Bu sporlar için çok ciddi bir yaş. Ducati, tek şampiyonluğunu Stoner ile yaşayabildi, o da Stoner'ın Ducati'yle mükemmel şekilde bağdaşan agresif ve cesur sürüş tarzı nedeniyle. Ayrıca Rossi'nin omuz ve bacak sakatlıkları yeni yeni iyileşiyor. Ve her şeyden önemlisi, artık rakipleri her zamankinden daha dişli. Stoner, Lorenzo, Hayden, Pedrosa, Dovisiozo.. Aslında yaşı 30'un altında olsa, ölümüne çalışarak ve ekibe geri bildirimlerle 1-2 sene içinde bir canavar halina gelebilirdi ama yaşı da bu konumdayken, ben önümüzdeki sezon için Rossi adına çok umutlu değilim. Olur da yaşın getirdiği performans düşüklüğü yaşamazsa, o zaman bir sonraki sene çok acayip olabilir işte.

Yeni sezonu merakla bekliyoruz.. İnşallah göt olurum.

Hiç yorum yok: