21 Kasım 2010 Pazar

İnsan evladının en tuhaf icadı


Saw 3D'den geliyorum şimdi. Film yorumumu kısa tutacağım. Bence Saw 2'den beri en sürükleyici olan filmdi. 3D'ye odaklanmaktan filme çok konsantre olamadım. Bağlantılar, senaryo falan çok bağlamıyordu beni. Malum 3 boyut, her gün gördüğümüz bir şey değil, yeni yeni aşina olmaya başladığımız bir teknoloji. Yine de filmin aksiyonunu, geçişlerini falan beğendim. Bence gayet yeterliydi.

3D olayı aslında bu filmde çok yoğun kullanılmamıştı. Hani dikkatli izlendiğinde tabii ki her sahnede o 3. boyutun derinliğini hissedebiliyorsunuz ama bunu iliklerinize kadar hissedebildiğiniz, harbiden üzerinize bir şeyler geliyormuş gibi hissedilen 4-5 sahne var. Yine de ben en basit bir karede bile ekrandaki derinliğe konsantre olduğumdan film boyunca çok eğlenceli dakikalar geçirdim.

Bir final filmi olarak nasıl olduğunu söyleyip, bağlantıları ve cevapları analiz edebilecek kadar ısıkı bir Testere serisi takipçisi değilim. Hatta 3'ten sonrasını hiç hatırlamıyorum desem yeridir. Ama ben bir sinema izleyicisi olarak tatmin oldum. Hem vahşet pornosuna doydum, hem de sürükleyiciliğiyle zevk aldım.

Bu arada filmde Bobby'nin karısı rolünü oynayan Joyce'u çok ağır şekilde Rosario Dawson sanıp Tarantino'ya küsmüştüm ki, yanılmışım çok şükür. Şimdi resimlerine baktım ve kendimden utandım, çünkü uzaktan yakından alakası yok. Ama filmde valla billa benziyordu lan. Özellikle Death Proof'taki haline çok fena halde benziyordu. Neyse..

*** VAHŞET SPOİLER ***
O kadar adam kesildi, biçildi ama o Bobby'nin kadının karnından olta kancasının çıkarmaya çalıştığı sahnede kendimden geçtim. Herif ipe asıldıkça yemin ediyorum kendi içimde hissettim kancayı.
*** VAHŞET SPOİLER ***

Hiç yorum yok: