5 Kasım 2010 Cuma

Spartacus Orospuları


Yazı spoiler içerebilir!!!


Şu diziyi izlemeye başladığımdan beri 2 şeyden bıktım. Birincisi; meme görmekten, ikincisi de; erkek aleti görmekten. Çağ gereği herkes rahat olduğundan arenada bile karıların kızların memeleri açık saçık. Gladyatör okulunda da ortam gereği erkekler temizlenirken falan dal daşak ortada geziyorlar. Valla içim kıyıldı. Hele o Segovax'ı gördüğüm gece gözüme uyku girmemişti. Neyse konuya girelim.. Spartacus, gladyatörlerin ve efendilerin yoğunlukta olduğu kadar hatunların da çevresinde dönen bir dizi. Efendilerin karıları başta olmak üzere çok şeytan ve acımasız hatunlar kol geziyor filmde. Yaptıkları şeyler, en acımasız erkeğin yapabileceğinden çok daha fazlası olabiliyor. "Madem kadını yarattın, şeytanı neden yarattın Allah'ım?" ve "Amı olanın dini olmaz!" laflarını doğrular nitelikte bir dizi.


Lucretia

Baş orospumuz Lucretia, kocası Batiatus ile birlikte en büyük olup, tüm ülkeye egemen olabilmek adına babasına bile acımayacak derecede büyük bir orospudur. Hem kocasına, hem Crixus'a aynı konağın içinde verebilecek kadar da azgındır. Crixus'u da gerçekten sevmektedir. Kocasına da bir o kadar bağlıdır, sürekli arkasını kollamaktadır ama duygusal hisler olarak ne kadar samimi olduğunu bilemiyoruz.. Neyse ki öldü de, dünya bir orospudan daha kurtulmuş oldu.

Ilithyia

Belki baş orospu Lucretia evet, ama bence en büyük orospu da budur. Dizinin başlarında, ilk 5-6 bölümde muhteşem cazibesi, güler yüzü ve uğruna ölebileceğim aksanıyla büyük sempati duyuyordum kendisine. Ama bölümler ilerledikçe, emelleri ve kişisel zevkleri uğruna neler yapabileceğini, ne kadar büyük bir orospu olduğunu hepimize gösterdi. "Harbi, ne kadar büyük?" deyip, somut bir delil isterseniz; Spartacus'e gıcık olduğu için 15 yaşındaki tüysüz bir piçe verecek kadar büyük, arkadaşının kafasını hamam taşına defalarca vurarak kafasını parçalayabilecek kadar.. Neyse ki o olayın öncesinde Lucretia'nın hazırladığı bir tuzak sonucu, Spartacus onu bir güzel becerdi, benim de içim rahat etmiş oldu.

Sura

Aaaa.. Dünya ahiret bacımız, rahmetli Sura. Oysa ne hayaller vardı.. Sura aslında başlıkla en alakasız hatun, orospulukla, şeytanlıkla alakası yok. Spartacus abimizin hanımı, bacağındaki kuşakla yüreğimizi dağlayan Sura'nın dizideki ömrü pek uzun sürmedi. İbne Batiatus, yine kişisel çıkarları uğruna kızcağızı öldürttü. Ama Spartacus'un halisünasyonlarına bolca gelerek yüzünü hatırlattı bizlere. Sonuç olarak Spartacus de intikamını aldı Batiatusgiller'den.

Mira

Aslında "orospu" sıfatını somut olarak tek hak eden hatun bu, çünkü harbiden de orospuluk yapan bir köle. Ama maneviyata bakıldığında on numara bir insan, Spartacus'un kaçış planındaki can yoldaşı, becermeye bile kıyamadığı hatun.. Aralarında bir elektriklenme olur gibi oldu ama yarım kaldı şimdilik. Ama ne kadar masum ve iyi olursa olsun kadın kadındır. Nitekim Spartacus'e ettiği "I want to feel you inside me" teklifi ve aldığı olumlu cevabıyla bunu belli etti.

Naevia

Yine masum olan ama bir türlü kanımın almadığı bir hatun Naevia. Muhtemelen Crixus'tan dolayı. Peki, bir kadın ne kadar masum olabilir? En az, erkeğine ulaşmak için gardiyanlara yavşayıp gizlice anahtarını çalabilecek kadar. Pek ısınamadığım için, bir başka ibne Ashur'un bu hatunla yatmasına sevinmiştim. Ayrıca, dizide memeleri en çok görünen hatun olarak da istatistiklere geçmiş olabilir. Madem bu kadar çok göstereceksin, insan dolgun memeli bir hatun seçer yahu..

Aurelia

Bu da başlığı hak etmeyen hatunlardan biri. Masum, kendi halinde çocuğunu büyütmeye çalışan ama kocası Varro öldükten sonra konağa köle olarak gelip, efendilerine hizmet etmeye başlayan bir kadın. Masum demişken.. Öyle Meryem Ana da değil tabii, geçim derdi uğruna başka birinden hamile kalabilecek kadar masum en fazla. Kadındır en nihayetinde.

4 yorum:

Major dedi ki...

Lucretia ölmedi olm. 2.sezon -olursa- geri dönebilir diyorlar.. bu arada zeyna ablaya nolursa olsun orospu derken dikkat edeceksin..

Adsız dedi ki...

çok güzel yazı olmuş ellerine sağlık :)

bu arada ilitya,ne kadar orospu olursa olsun,ilityahh..

Unknown dedi ki...

Naevia ya harbiden doğru ne yazdıysan eheheh.sürekli ortada herşey :D

Segovax ta maşallah yememiş içmemiş oraya odaklamış büyümesini neyse kesip attılar iyiki :D

Lord-1 dedi ki...

Bütün gençliğini sayısız adam öldürerek geçiren Zeyna'nın, tek sezonda ölmesini hala sindiremiyorum. Yapımcılar adamsa Lucretia karakterini öldürmezler