14 Ağustos 2010 Cumartesi

2011 - PES vs. FIFA


Yıllardır FIFA'cıların en fazla yakındığı şey, PS3 ve X-Box'ta süper olan FIFA'nın PC'de aynı kalitede olmaması, bu yüzden de hem daha az kitleye "kaliteli FIFA" olarak ulaşıyor olması, hem de oyunun aslında çok güzel olduğu gerçeğini birçok kişinin bilmiyor oluşu. Çünkü PES'in çok daha iyi olduğunu düşünenlerin yarısı belki de hiç konsolda oynamamış olan kişiler, mesela ben gibi.

Konunun esası aslında oyun motorlarına dayanıyordu. Konami, PES için hem konsolda hem PC'de aynı oyun motoru teknolojisini kullandığı için bilgisayardaki PES ile, PS3 veya X-Box 360'taki PES arasında çok az fark oluyordu. Hala da öyle olacak muhtemelen, doğrusu da odur. Ama konsola ağırlık verip, oyunları "next gen tech." denen teknoloji ile yapan EA Spors aynı teknolojiyi PC'de kullanmayınca oyunlar arasında hem görüntü, hem oynanabilirlik açısından dağlar kadar fark oluyordu.

FIFA 11 ile beraber nihayet bilgisayar oyunlarında da next gen'e geçecek olan FIFA'yı biz PC oyuncuları da nihayet "gerçek FIFA" olarak deneyebileceğiz. Gerçi 2011 ile birlikte oyun içinde yine motor farklılıkları gerektirecek olan "+Pro passing, +Pro shooting, +Personality" gibi yeni özelliklere geçecek olan FIFA, bu özellikleri de PC'de kullanmamayı düşünüyormuş nedense. O yüzden PES gibi bire bir benzerlik olmayacak yine de. Ama en azından aradaki uçurum kapanacak, PC ile konsol birbirine çok daha yakın olacak. Bu nedenle de PES ile FIFA arasında son yılların en büyük rekabeti olabilir 2011 serilerinde.

Acı gerçek: Ben bu 2.8 GHz, 1 gb RAM, 512 mb Radeon ile nah oynarım ikisini de.

Hiç yorum yok: