28 Ağustos 2010 Cumartesi

Biri Mourinho'nun çocuğu, diğeri...


..öhömm.. Yıllar önce fotoğraflanmış bu karede görüyoruz ki Mesut Özil de, Barış Özbek de bugünkü halleriyle aynılar. Peki bunun ne önemi var? Hiç. Önemli olan, Rot-Weiss Essen altyapısından yetişmiş iki eski kankanın bugün hangi noktalarda olduğudur. Biri 2010 Dünya Kupası'nı yerinden oynatmış, şu an dünyanın en pahalı takımı Real Madrid'de 250 milyon euro bonservis bedeli belirlenmiş bir adam. Diğeri ise GS'a geldiği günden beri bir adım öteye gidememiş olan, hiçbir vasfı olmamasına rağmen GS'da orta saha kıtlığından mecburen oynatılan ve taraftardan yemediği küfür kalmamış bir adam. 3 milyon fiyat çekilse muhtemelen kimse yüzüne bakmayacak.

Hala "şerefsiz, gitti Almanya'da oynadı" kafa yapısında olanlara yürekten üzülüyorum. Mesut Özil, Alman Milli Takımı'nı seçerek ne kadar doğru bir karar verdiğini ortaya koydu. Türkiye'yi seçseydi evinde çekirdek çitleyerek izleyeceği Dünya Kupası'nda harikalar yaratarak bütün dünya kulüplerini peşine taktı. Buna rağmen hala röportaj ve basın toplantılarında "Türk" olduğunu söyledi. Real'de oynayacak ilk Türk oyuncu oluşuyla ilgili soruya "gurur verici" cevabını verdi. Ve Türkiye'nin bu çocuk üzerinde hiçbir emeği yok. Biz de seninle gurur duyuyoruz aslanım. Yürüyedur.

Bu arada Mesut'un işi çok zor, oynadığı mevkilerde bir sürü adam var, Kaka başta olmak üzere. Kaka şu an sakat, ama geri döndüğünde forma şansı bulmakta çok zorlanacaktır Mesut. Yapması gereken şey, ilk 1-2 yıl bunun farkında olup çok ama çok çalışmaktır. Zaten yapılan sözleşmenin 5 yıl olduğu düşünülürse, Real de bunun farkında ve böyle bir yeteneği de ellerinde tutmak istiyorlar.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Face'ye falan yapıştıracam abi bunu. Adama alman diyenler okusun. mentos

Eren dedi ki...

baba her alt yapıdan yetişen aynı seviyelere gelmek zorunda mıdır? bence biraz garip bir örnek olmuş ama senin değinmek istediğin noktaya sonuna kadar katılıyorum.

messi'yi al 18 yaşında fenerbahçe alt yapısına koy inan bana şu günlere gelemezdi, gelse de çok zaman ve zahmet alırdı.

adam orda rahat rahat giydi formasını ohh, forma bedava

Çağlar dedi ki...

Yok abi benim değinmek istediğim nokta zaten "nereden nereye.." mevzuuydu. Yoksa bütü dünya yıldızlarıyla aynı altyapıdan yetişen adamların süperyıldız olması gerekirdi o zaman.

Armando dedi ki...

hadi mesut biraz değiştirmiş kendini saç yapısı falan da hakkaten barış tamamen aynı Ç:D

CaRtMaNtR dedi ki...

Yanılmıyorsam Barış bize geldikten sonraki sene burnunu düzelttirmişti burada cepheden pek belli olmuyor sanırım.