15 Ağustos 2010 Pazar

Fenerbahçe'de transfer olayları


Yine yazıma aynı rica ile başlıyorum; lütfen Fenerli kardeşlerim kızmasın. Söyleyeceklerim onların aleyhine falan bir şey olmayacak. Kısa bir gözlemimi dile getireceğim.. Ve cidden objektif olduğumu düşünüyorum bu konuda.

Dikkatimi çeken şey, medya desteği konusunda gerçekten Fenerbahçe'nin Türkiye'de bir ayrıcalığının olmasıdır. Mesela Arda'nın en ufak tartışmaları, olayları basında felaket haberi şeklinde yayınlanırken, Fenerbahçe'nin olayları daha çok örtpas şeklinde gerçekleşiyor. Neyse, bahsedeceğim de bu değil. Transfer süreçleri hakkında konuşacağım. Fenerbahçe ile ismi geçen oyuncular her gün haber çıkarılarak öyle noktalara getiriliyor ki, zannedersiniz Xavi falan geliyor. Stoch'a lafım yok. Adam Chelsea görmüş, yetenekli, genç bir adam. Onun akabinde süreci devam eden Dia'dan öyle bir bahsedildi ki yine.. Oyuncuyu alana kadar her gün haberi çıktı, şöyle adam, böyle süratli vs.. Hayatımızda adını duymadığımız adam kral ilan edildi. Ardından Asamoah Gyan diye bir adam çıktı. Adam 3-5 maç Dünya Kupası'nda iyi oynadı diye, daha önce yine ismini duymadığımız bir adam için 15 milyon euro'luk fiyatlar konuşuldu. Uzadı da uzadı, n'ooluyoruz dedik, kim yahu bu? Bugün bi Robinho için konuşulan rakamlar zaten 15-20 civarı anasını satayım..

Son olarak, alınan Niang. Hayırlısı olsun, birkaç maçını izledim, iyi golcü. Güiza da iyi golcüydü, Kezman da, Anelka da.. Yalnız yine her gün çıkan haberlerle Fener taraftarı gönüllerde muhtemelen öyle bir noktaya çıkardı ki 32 yaşındaki Niang'ı, şimdi kim bilir neler bekliyorlar.. Yönetim korkudan bonservisi açıklayamıyor. Yıllık alacağı para 5 milyon euro!! Mutlaka goller atacaktır, belki beni şaşırtıp 20-25 gol de atabilir, ama yani.. Eh. Esas sorunun göbekte olduğu aşikarken, başka transfer yapmamak üzere yeri göğü sallayarak Niang alındı. Tekrar hayırlısı olsun diyorum..

3 yorum:

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Niang muazzam bir adam. Her haliyle oynamaya çalıştıkları sisteme cuk oturuyor. Bana göre Galatasaray - Baros ilişkisine benzer bir durum olabilir Fenerbahçe - Niang ilişkisi.

Fakat dediğin gibi geçen seneden beri ortasahası dökülüyor Fenerbahçe'nin. Geçen senenin son 10 maçında Emre ile Selçuk kabiliyetlerinden fazlasını ortaya koydukları için bu durum çözüme ulaştı. Fakat o performanslar hep olmaz. En ufak baskıda dağılıyor Fenerbahçe ortasahası. Young Boys maçında, Young Boys'u Barça gibi gösteren durum bu yüzdendir.

Niang 10-15 golü geçecektir. 20-25 bile yapabilir. Ama bu ortasaha, onun performansını düşürür.

Enes dedi ki...

1 Milyon €'luk da imza bedeli alacak. 6 Milyon 200 bin €'ya yakın ilk yıl parası alacak adam; şaka gibi...

Medya konusunda Çağlar'ın yazdıklarına ancak '+1' diyebilirim.

Adsız dedi ki...

bonservisi 7 milyon euro +1 milyon euro bonusu var.

alacagı yıllık ücret: 2,5 milyon euro+500bin euro şampiyonluk primi+500bin imza parası.