31 Ağustos 2010 Salı

Tablo


Daha önce Galatasaray'ın oynadığı rezalet futbol üzerine, takımın 1-2 maç kazanması ve yapılacak nokta transferler dahilinde görüntünün tamamen değişebileceğini söylemiştim. Beklenen transfer Misimovic sonunda geldi. Teknik özellikleri üst düzey, ayağı düzgün, iyi pasör, gol de atıyor. Takımın playmaker özelliğini üstlenip, tıkanıklığı açabilecek yaratıcı adam sonunda geldi. Bir de sürpriz olarak Liverpool'un sol beki Insua kiralandı, ki öyle nokta bir transfer ki, sabaha kadar anlatsam bitmez. Hem sol bek derdinden kurtulduk, hem de Hakan Balta, esas iyi oynayabileceği yer olan stoperde şans bulabilecek zaman zaman. Satın alma opsiyonunun da dahil olması büyük avantaj. En azından Jo ve Gio'daki çaresizliği yaşamaz belki GS bu kez.

İşte şimdi çok alternatifli bir kadro oluştu Galatasaray'ın elinde. Hatta en ideal kadroyu kurmaya çalışınca yabancı sınırlamasına bile takıldığımı fark ettim, tebessüm oluştu suratımda aylar sonra ilk kez. Aşağıdaki kadro bana kalırsa şu anki en ideal yapıdır GS için. Alternatifler üretilebilir..

Kadro 1

Savunma: Insua'nın gelişi ve Sabri'nin dönüşüyle inanılmaz bindirmeler yapan bir bek ikilisi olacak takımda. Bu sebeple savunmada yaşanacak sıkıntılar ise, biraz fazla efor ve zaman zaman geride kalma ile çözülebilir nispeten. Servet yerine bir süre Balta denenebilir stoperde. Servet'e göre daha seri, daha soğukkanlı, ayağı düzgün olan Balta'nın, hem Neill'in verimini arttıracağını, hem de top yapan ayağı sayesinde daha efektif olacağını düşünüyorum. Stoper için ayrıca Ali Turan, Gökhan Zan, Musa gibi alternatifler durmaya devam ediyor. Sağ ve sol bek için de Balta, Ali Turan, Serkan ve Çağlar yine alternatif olarak dururlar.

Hücum: Cana'nın ilk 11 oynayacağını düşününce, yanında Ayhan gibi en azından ayağı pas yapan bir adamın olması daha isabetli olabilir. Ama bakmayın öyle yazdığıma. Barış, Ayhan ve Sarp üçlüsünü birbirinden çok ayıramıyorum ben. Cana'nın yanında hangisi daha formdaysa o oynar, çok fark etmez. Zaten önlerinde Misimovic olacağı için ve Elano da kadroda oldukça oyun kurma konusunda çok sıkıntı yaşanmaz. Bu görüntüde Kewell, Pino, Serdar, Aydın gibi adamlar hem sol hem sağ için alternatif olarak durmaya devam edip, Kewell-Pino ikilisi 6+2+2'nin ortadaki +2'sini doldururlar yedek olarak. Form durumuna, ceza ve sakatlıklara göre ilk 11'de de boy gösterebilirler. Hala Annan'ın gelmesini bekleyen falan var ama o da gelip, Ayhan'ın yerine yerleşirse, yabancı kontenjanı kurtarmıyor bu kez. Boşuna beklemeyin derim ben.

Kadro 2

Savunmaya değinmiyorum, savunmada yine rotasyon aynı kalacak, direkt hücuma geçiyorum. Bu alternatif kadroda Misi, Arda ve Baros yine sabit. Sağ açığa Pino koyulup, ön libero olarak Elano ve Sarp denenebilir. Bu kez Sarp'ı yazdım yerli ön libero olarak, Elano'nun yanında savunma açığını biraz daha kapatabilir, ancak yine Sarp, Ayhan, Barış üçlüsünden en formda olanın oynaması makul olacaktır. Gerçi Elano'nun defansif özelliklerini, ta geriye kadar koşturup top çıkarmalarını falan sıkça izledik. Ama gerçek ön libero olarak çok verimli olamaz. Yine de Anadolu takımlarına karşı denenip başarılı olunabilir.

Sonuç olarak, Galatasaray çok geç kalınan iki hamleyle de olsa, çok geniş ve alternatifli bir kadro yaratmayı başardı. Her pozisyon ve mevkii için birden fazla alternatif bulunmakta neredeyse. Özellikle Elano ve Misimovic ikilisini aynı 11'de barındırmak gerçekten büyük bir lüks. Umarım ikisi de kendini takıma adayıp tam performans oynayabilirler. Ha benim için esas bomba, Elano'nun iyi bir fiyata satılıp Annan'ın ve Volkan Şen'in alınması olur. Bu tamamen benim fantezimdir:


Bakalım, söylendiği gibi son gün bir transfer daha yapılacak mı... Bence bir son dakika yerlisi alınır. Yarın 17:00'da sanırım deadline.

Yarın da deadline'dan sonra Fenerbahçe ile ilgili kısa bir post atacağım.

5 yorum:

Paul Pierce dedi ki...

Galatasaray'ın sol bekten daha çok ön liberoya ihtiyacı var gibi geliyor.

Hakan Balta ya da Çağlar ikilisi sezon sonuna kadar sol bek pozisyonunu kotarabilirlerdi bence.Ancak ön libero öyle değil.Cana'nın yanında Mustafa-Barış-Ayhan'dan biri oynayacak mecburiyetten.Gerçek şu ki üçü bir adam etmez.Annan'ı alabilselerdi daha yararlı olacağını düşünüyordum.

Ancak Misimovic transferini kutlamak lazım.Baya iyi bir iş çıkardı Adnan Sezgin.

k.yanar dedi ki...

Bu kadroları nasıl yapıyoruz ya, geçenlerde bi yazı için lazım oldu bi türlü bulamadım bu iş için bi site :)

Çağlar dedi ki...

this11.com

CaRtMaNtR dedi ki...

Hakan artık stopere kayar. Servet o nedenle ideal ilk 11 adamı olamaz kuvvetle muhtemel. Ayrıca bu gün akşam altıya kadar bir Annan yada Emana bombası şu kadroyu çok daha işlevsel kılar.

Adsız dedi ki...

bu saatten sonra bir de ön libero alınıp yabancı kontenjanını şişirmeye gerek yok. zaten takım avrupada yok. devre arası mevcut yabancıların durumu da gözden geçirilip, memnun olunmayan 1-2 tanesi gönderilip, ekleme yapılabilir. bu saatten sonra yabancı futbolcu alınmamasi akilli bir iş olacaktir