11 Ağustos 2010 Çarşamba

Galatasaray'da Devrim


Takımın en büyük spekülasyona neden olan ögelerinden biri de Sağlık Ekibi'ydi. Yıllardır sakatları bir türlü iyileştirememeleri, dönüş sürelerinin sürekli uzaması ve yanlış teşhis gibi fiyaskolarla taraftarın çileden çıkmasına sebep olmuştu, hem Sağlık Ekibi, hem bunu görmezden gelen yönetim. Çok uzun süre de inatla değişmemişti. Nihayet devrim gerçekleşti, tabu yıkıldı. Bu bir milat.

Zaten adamların eline Gökhan Zan gibi muteşem bir denek vereceğiz. Adamın sakat olmadığı yeri, sakatlanmadığı gün yok. Yeni sağlık kurulu aylarca çalışabilir üstünde. Kobay olarak kullanıp yeni keşiflere de yelken açabilirler. Ne de olsa sağlamken de bir işe yaramıyor.


Bunlar dışında transfer gündemi yalan, yanlış söylentileri saymazsak baya durgun.. Taraftar, bir türlü yapılamayan transferler için inanılmaz çıldırmış durumda. Beklemekten kafayı yediler. Baptista söylentilerine burun kıvıranlar var. Sıcak ve ramazan da başlarına vurmuş olabilir. Öyle bir noktaya gelmiş ki millet, artık Ronaldinho gelse "gerçi Kaka daha iyi olurdu sisteme" diyecek kıvamda taraftar. Resmen Baptista beğenilmiyor. Yok Baptista gelecekse Elano kalsın diyen var. Rosicky'e takmış millet kafayı. Tamam büyük yıldız, süper adam ama sonuçta bir Kewell, bir Pino gibi müzmin sakat, gelip de sakatlanınca, aylarca uzak kalınca ne denecek? "Transferler iyi ölçülüp biçilmiyor, sağlık ekibi kötü" vs. muhabbetleri yine.. Baptista dediğimiz adam güçlü, kuvvetli, seri, sakatlanmaz ve dünyaca tanınan bir yıldız. Daha ne istiyoruz allahtan? Bir de Ledesma veya o tipte bir oyuncuyla veya Elano gitmeyip istekli şekilde oynarsa bu takımın bütün kaderi değişir, daha önce de dediğim gibi.

Bir de gerçekten, şaka bir yana Neill, Arda, Pino, Kewell, Baros, Elano gibi bütün dünyanın tanıdığı adamlara sahip bir kadrosu var GS'ın, henüz top oynanamıyor olsa da küçümsenmemeli. Baptista, Rosicky, Ledesma gibi söylentilerden biri bile doğru çıksa, ki inşallah, harika olur gerçekten.

2 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Baptista ünlü bir isim ama son yıllarda hep geriye giden bir kariyeri var ve Roma'da da zaman zaman bidonluk performansları söz konusuydu. Tabi bunlar haricinde bizim sistemde ona yer bulmakta zor ne tam forvet aarkası ne tam forvet nede tam orta saha olması sorun yaratıyor biraz.

Ledesme transferi keşke olsaydı dedirten cinstendi ama sanırım oda olmayacakmış. Yinede benzeri defansif yönü ağır basacak bir çift yönlü oyuncu ve arkada Cana ile beraber Elano ileriye yaklaşara yeteneklerini rahat rahat gösterebilir.

Major dedi ki...

çağlar bu pino'yu dünya yıldızı yaptın. kim tanıyordu bu adamı gelmeden önce. google'da bile pino yazınca yedinci link bu adamla ilgili. kewell'la, elano'yla falan aynı kefeye koymak saçmalık tanınmışlık açısından..