5 Ağustos 2010 Perşembe

Akıbet #2


Kötü futbol son sürat devam ediyor. Penaltı ve kırmızı karta kadar iş boka sarmış durumdaydı, 2-1 önde olunmasına rağmen.. Tur geçildi ama durum iç açıcı değil. Takımda topu ayağında tutma ve ilginç bir özgüven sorunu var. Göbek barım barım bağırıyor transfer lazım diye. Forvetsiz olmanın da etkileri olsa da, asıl sorun net bir şekilde orta alanda ayağı top yapan bir adamın olmayışı. Artı bir stopere de ihtiyaç olduğu da açık.

Harry Kewell maçı kurtaran adam oldu yine. 2 gol, bir kırmızı kart göstertti rakibe. Arda çok şık golü haricinde, kötüydü ilginç bir şekilde. Pino girer girmez yine enerji getirdi, girdikten 5 dakika sonra asistini de yaptı.

Akıbete gelirsek... "Turu geçersek, bu beraberlik transferler açısından hayırlı olabilir" demiştim geçen haftaki maçtan sonra. Evet, ayrıca açıklanması beklenen transferlerin de açıklanmama sebebi turu beklemeleri olabilir yönetimin. Sonuçta Avrupa'da boy gösteremeyince onca paralar harcamak çok da mantıklı olmuyor. Ledesma ve Rosicky'nin bittiği söyleniyor. Eğer doğruysa, iki ayağı pas yapan kaliteli adamın bu takımın kaderini değiştirebileceğini söylemek gerek. Rosicky gibi uzuun yıllar Premier Lig görmüş bir ofansif orta saha uyum Kewell, Baros gibi yeniden doğabilir bu takımda. Ladesma da Cana'nın yerine çok iyi transfer olur, yıllar süren frikik derdine de derman olur. Gönül ister ki bir de stoper alınıp huzura kavuşulsun. Bakalım, görelim...

2 yorum:

Major dedi ki...

rosicky sakatlığından dolayı uzun yıllar premier lig gördü ama pek sahaya çıkamadı. bundesliga daki rosicky kesinlikle değil bence yararlı olmaz gs'ye..

CaRtMaNtR dedi ki...

Kewell'da alının riske benzer bir risk alarak küçük mozart alınabilir.

Buarada asıl önemli olan nokta Ledesma gibi bir adamın alaınabilmesi. Cana ile defans önündeki sert adam ihtiyacı karşılanmışken birde önüne hem top yapabilen hemde italya liginde yıllardır orta alanda başarıyla oyanayabilmiş bir adam alınırsa yanlarında Elano gayet rahatlıkla yaratıcılığını kullanacaktır.

Defans konusunda ise Neill'ın yanına Servet kesinlikle yakışmıyor. Keşke Serdar Taşçı ve Ömer Toprak takıma katılabilse.