27 Eylül 2009 Pazar

Bir rezil futbol

Galatasaray 1 - 1 Eskişehirspor

Dün Fener maçı sırasında "amma zevksiz ulan ne kötü futbol oynanıyor" diye yermiştim. Bu daha beterdi. Mücadele çok zevkliydi belki, ama futbol kalitesi olarak çok kötüydü. Galatasaray'ın şu ana kadarki en çaresiz halini gördük, 11 kişi savunma yapan Es-Es karşısında. Haftalardır Cimbom'un çok iyi oynamadan, kolay kazandığını söyleyip durdum, bu kez olmadı. Ama iyi oldu. Teknik ekip ne kadar iyi olursa olsun, mağlubiyet alınmadığı, eleştriler yoğunlaşmadığı sürece takımın eksik yönlerini ne oyuncular, ne de antrenörler çok fazla dikkate almazlar. Nitekim GS'ın haftalardır eksik olan bazı yönleri hala inatla eksik, bir gelişim göstermiyor. Belki noksanlıklar biraz görülür. Ayhan'ın acilen takıma katılması şart. Orta sahaya düşen toplar, hiçbir türlü verimli aktarılamıyor. Sarp, Topal ikilisinin toplamı, top yönlendirme konusunda bir Ayhan etmiyorlar ne yazık ki.. Teknik ekip demişken, ben olsam Elano'yla Baros'u birlikte oyuna çoktan alırdım. Takımda Keita dışında herkes çok net şekilde kötüydü. İstisnasız. Hele Sabri.. Neyse.

8 yorum:

Major dedi ki...

abi çok ilginç ya. biz berbat top oynuyoruz. sırasıyla 2-1(sonda dakka), 1-0, 1-0 ve sonra 2-1(yine son dakka) skorlar alıyoruz ve lideriz berbat oyuna rağmen. tek fark geçen sene aragones sinir krizi geçirip ağlatıyordu bu sene daum sadece sinirlendirip küfür ettiriyor. hala ruhsuz kazım'ı kazma guiza'yı izliyoruz. bir maç adamları kahraman yapıyor.

öte yandan -gs yi takip etmediğim için dışardan bakan biri olarak konuşacağım- ona buna 3-4 atan takım altımıza iniyorum puan cetveline. iki tarafta mutlu değil biri geçen sene dördüncü biri beşinci olmuş.

eğer fenerbahçe haftaya gayri ciddi bir tavırla sahaya çıkarsa puan kaybı kesin olur. ama daum disiplini elden bırakmazsa 10.hafta biraz daha keyiflenir çünkü galatasaray daha çok saldırır. neyse..

takımlar harbi kötü mü yoksa bulduk bunuyor muyuz anlamıyorum..?

yyyyyyyy dedi ki...

birazda var o canım, bulduk bunuyoruz .)

Enes dedi ki...

Oynanan futbolun 'çok' kötü olduğuna inanmıyor ve pek kabul edemiyorum. İlk yarı sezonun en iyi Galatasaray'ı vardı sahada... Futbol ne gerekiyorsa yaptık...

İkinci yarı planlar adamları biraz üstümüze çekip zaten hayvani olan hücum gücümüzle pozisyonlar bulmaktı, ki bunu Keita ile 2 kez başardık. Gol olmadı...

Gol olmayan net pozisyonlara karşın götümüze başımıza çarpan topların kaleye girmesi ile berabere kaldık, normaldir.

Ancak normal olmayan trilyonlar verilen Elano'nun yerine fiziken ancak tek yarı oynayabileceği belli olan Kewell'n, sol bek diye dünya kira bedeli verilerek alınan Caner'in yerine sol ayağı tahta ulan Uğur'un ve sakatlıktan çıktığı, sağlam olduğu bilinen Ayhan Akman'ın yerine Mehmet Topal'ın oynamasıdır.

Rijkaard değil mezarından rahmetli Metin Oktay çıkıp aksini söylese beni inandıramaz.

Çok yazık oldu bu giden 2 puan...

Adsız dedi ki...

harbi maçı izledin mi yada gözünde nasıl bir gözlük vardı maçı izlerken birde fenev maçı ile kıyaslamışsın ya helal. futbol bilginiz üst düzey! dedim hadi bakalım zaman kimi haklı çıkaracak

Çağlar dedi ki...

Öncelikle Fenev değil, Fener.

İkinci olarak 11 kişi kendi sahasından çıkmayan bir takıma karşı, oyunu elbette ki karşı tarafa yıkacaksın ve elbetteki 2-3 gol pozisyonu bulacaksın, çünkü defalarca deniyorsun. 45 dakika bunun için oynuyorsun. Ama yine 11 kişi savunma yapıldığı için gol bulmak da o kadar kolay değil, rakip kim olursa olsun. Galatasaray da bu saldırıları sırasında bir çok kez çaresiz duruma düştü, gidemedi, presi yiyince defalarca geriye dönmek zorunda kaldı. Ayrıca hücum gücü bu kadar muazzam bir takımın o pozisyonları değerlendirmesi gerekiyordu.

Adsız dedi ki...

fenevli isen git kendi maçına yorum yap o gözlüklerle ya da daha objektif ol

Çağlar dedi ki...

Blogu bir gez dolaş bakalım hangi takımlıymışım. En azından sağ alttaki KATEGORİLER bölümünden Futbol kategorisine girip son 10-15 yazıyı bir oku.

Enes dedi ki...

Adsız birader fikrin, düşüncen farklı olur da bu ne çirkin bir üsluptur yahu?..

Zaman zaman Çağlar'ın peygamber sabrına ve efendiliğini bozmayışına hayran oluyorum açıkçası...

Yorumu yayınlıyor bir yana, sana senin üslubunla cevap verse hoş bir ortam mı olacak şimdi? Ayıp...