14 Eylül 2009 Pazartesi

Hayalet, ruh, cin...


Çarpan kapılar, hareket eden eşyalar. Bunlar, film ve hikayelerden bildiğimiz hayalet alametleri. Peki gerçekte hayalet, ruh gibi şeylerin olduğuna inanır mısınız? Ben inanmam ama, ilginçtir Amerika'da falan resmen ciddi ciddi Hayalet Avcıları var. Hatta bunun birkaç tane şirket var. En popüleri International Essence Control Center (IECC). Evet şaka değil, var. Şirketi arıyorsunuz, "evimde hayalet var" diyorsunuz, adamlar gelip önce hayaletin varlığını fotoğraflarla size kanıtlıyor, sonra da evden kovuyor. Hem de böyle 5-6 kişilik gruplar halinde, baya yüklü ekipmanlarla falan.. Ciddi ciddi lan.

İşin bir yönünden baktığımız zaman, bilimsel araştırmalara göre cin, hayalet gibi şeyler gördüğünü ve onlarla iletişim kurduğunu iddia eden insanların %96'sında şizofreni rahatsızlığı varmış. Bu nedenle bilimin büyük bir çoğunluğu ruhlar alemini reddediyor. Çoğu bilimcinin ateist olma nedenlerinden biri de bu. Çünkü kutsal kitaplarda ruhani varlıklar büyük yerler kaplıyor. Neyse, dine girmiyorum. Ama bir yandan, bu işlerle uğraşan bilimciler de var. Mesela Dr. Rita Louise diye bir adam, bu işin kitabını yazmış. Hatta bütün Amerika'da hayaletçi doktor diye biliniyormuş. Bu bir çelişki gibi gözükebilir, belki bu işle uğraşan bilimciler de delidir, belki de gerçekten ruhlar vardır, bilinmez. Ama büyük bir kesimin reddettiği bu olayın, şirketleri olması, ciddi ciddi gelip evde elektronik, manyetik aletlerle çalışması kayda değer bir durum.

Hayaletlere inanan bilimcilere göre hayaletten şüphelenenlerin bir elektromanyetik dedektörü alıp, onunla hayaleti araması gerekiyormuş. Bir çok alışveriş sitesinde satılan bu alet, normal manyetik enerjilerle, hayaletlerin yaydığı enerjiyi ayırt mı ne ediyormuş.. Ayrıca yaygın olarak bilinen şeylerden biri de, hayaletlerin kamera, foto makinesi gibi aletlerde görünmesi. Eğer hayaletin olduğu yeri çekiyorsanız, hayaletleri görmeniz mümkünmüş. Nitekim internette fake cin, ruh resimleri dolanıyor ya hani, bu olaydan esinlenilmiştir hepsi. Ayrıca ses frekanslarını da, yüksek çözünürlüklü ses kayıt cihazları yakalayabiliyormuş. Bu hayalet yakalama şirketleri de, ilk olarak hayaletin yerini tespit edip, fotoğraflarını çekip, ev sahibine gösteriyorlarmış "aha şimdi bunu yakalıcaz" gibisinden.. Bu şirketler 1972'den beri hala var olduklarına göre, insan şüpheye düşmüyor değil tabii. Acaba hepsi çocuk avutucusu olarak çalışıyor olabilir mi, zannetmiyorum.

2 yorum:

Enes dedi ki...

hayalet ve cinlerin (ki kur'an da uzun uzun bahsediyor) kanıtlanması olası değil elbette ama ruh kavramı teori olmaktan çıktı bildiğim kadarıyla... bilimsel olarak da ruhun varlığı kanıt aşamasında idi...

serdar dedi ki...

CİN

Kuran'da cinlerin dumansız ateşten yaratıldığı bildirilmektedir. Dumansız ateş sözcüğü cinin mahiyetini anlamamızda anahtar bir sözcüktür.

İnsan , hayvan, bitki vs. varlığın tümünün kendine özgü doğal bir ısı derecesi vardır. Stabil olan bu ısı o varlığın sağlıklı ve düzenli varoluşunu devam ettirir. Herhangi bir nedenle bir varlıktaki ısı seviyesinin yükselmesi ile o varlığın tabii yaşam durumunda bozulmalar meydana gelir. Biz buna varlığın cinnet hali diyoruz. Tüm varlıklarda zaman zaman ortaya çıkabilen bu durum insanlarda daha net ve gözlemlenebilir sonuçlar doğurur. Örneğin küçük çocuklarda ateş yükselmesi onlarda sayıklamalara ve halüsinasyonlara neden olurken yetişkinlerde bu hal kalıcı veya geçici cinnet halleri olarak görülür. Cinnet hali içinde olan bireye cin veya cinnet halinin varlıksal görünümü diyebiliriz. Cin de peygamberlerin subjektif algılarındandır. Melekten farkı cin'nin genellikle negatif tezahürleri olmasıdır.

Özetlersek cin varlıkta açığa çıkan bir davranış biçimidir. Bu davranış biçiminin temel tetikleyicisi yüksek ateştir. Zannedildiği gibi hammaddesi dumansız ateş olan nesnel bir varlık değildir. Dumansız ateş gördüğümüz ve bildiğimiz herşeyin kendisidir. Herşey enerji olma yönüyle dumansız ateşin kendisidir. Zaten normal ısının yükselmesi ile bütün varlıkların durumu negatif anlamda bozulur ki biz buna cinlenme hali diyoruz. İş böyle olunca bizim dışımızda vücudu olan bir cinin olamayacağı, bu nedenle cin çarpmalarının ve cin çıkarmaların şarlatanlıktan başka şey olmayacağı açıktır. scermik@gmail.com