21 Eylül 2009 Pazartesi

Cevizci Kızlar


Resimlerde gördüğünüz kızlar sizce ne yapıyor? Hayır tahmin ettiğiniz şey değil. Sadece ceviz satıyorlar. Evet gerçekten. Yahu valla billa...


Betelnut Girls (Muskat Cevizi Kızları) olarak bilinen bu kızların yaptığı şey, yol kenarlarında muskat cevizi denen şeyi satmak. O ceviz de zannettiğimiz gibi bir şey değil. Tek işlevi, uykusuz olan sürücüleri ayık tutmak. Bir nevi kafein bombardımanı diyebiliriz. Yani bu cevizin, böyle bir olayı var, uyku kaçırıyor. Muskat cevizi, aslında olmamış normal cevize benziyor, yani rengi yeşil ama içini açtığınızda lastiğimsi bir yapısı var, uzun süre çiğnenebiliyor. Tabii çok feci miktarda kafein içerdiği için çok çabuk bağımlılık yapıyor. Ama saatlerce zındık gibi ayakta tuttuğu için çok tercih ediliyor.


Bu kızlar Tayvan'da turizmin en önemli unsurlarından biriymiş. Özellikle otoban yakınlarında olmak üzere, yol kenarlarında, kaldırımlarda küçük Betelnut dükkanları olurmuş (bkz. bir üst resim) ve dükkanlarda çalışan kızların tamamı, gördüğünüz gibi seksapelin üst noktasına vurmuş durumdalar. Bunun nedeni de tabii ki daha çok müşteri/turist toplamak, daha çok muskat cevizi satmak. Başarılı da oluyorlar ki özellikle son zamanda mekan sayısı ve mekanlardaki rekabet arttıkça, kızların da daha az giyindiği görülüyormuş. Dükkanlar da, sadece camdan oluşuyormuş ve genelde neon ışıklarıyla süsleniyormuş (yine bkz. bir üst resim). Hem dükkanda, hem de kapının önünde mini etekli, dekolteli, hatta bikinili, tangalı kızlar... Yani, bu ilk bakışta mobil kerhane gibi gözüken mekanlar aslında manav misyonuna daha yakın.


Muskatı siktir edin de, o yol kenarında, ayaküstü ne cevizler kırılmıştır...

2 yorum:

Enes dedi ki...

Cevizin olayım kır geçir beni yavrum.

Adsız dedi ki...

bu tip postların devamını bekliyoruz. +rep...