28 Temmuz 2010 Çarşamba

Nihayet!


Elvan Abeylegesse, nihayet 10 bin metrede Avrupa Şampiyonu. Öğrendiğimiz kadarıyla büyük farklarla birinci gelmiş. Yazık kız kaç seferdir, adı şimdi aklıma gelmeyen o insan azmanı hatunun arkasında kalıp duruyordu, Avrupa'da o olmayınca sonunda birinci oldu. Farklı bir ülkede yetişmiş olmasına rağmen, her daim Türk bayrağını sırtından eksik etmeyen, ülkesini seven, güzel insan.. Tebrik ederim, hayırlı olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

atletizmdeki tek gururumuz :(

Sergei Sörensen dedi ki...

kutlarım ama abartmaya gerek yok,avrupa şampiyonası çok zayıf sporcuların olduğu yarışmalardır,dünya şampiyonası ve olimpiyat çok daha önemlidir.

bu arada adı aklına gelmeyen atlet tirunesh dibaba. elvan'ın dibaba'yı geçmesi mümkün değil boşuna umutlanmayın.

Çağlar dedi ki...

Yalnız bu ekstra olumsuz havayı anlayamadım ben. Öyle bir bahsetmişsin ki, sanki Avrupa Şampiyonası çerez turnuvaymış, Elvan büyük turnuvalarda ortadan siliniyormuş gibi.. Halbuki kız her büyük turnuvada birinci olamasa bile derece yapıyor. Dibaba denen insan azmanı son 9500 metre koştuğu bir yarışta son düzlükte 400 metre yarışı gibi depara kalkmasa Elvan onu da alacak :)

Enes dedi ki...

"Avrupa Şampiyonluğunu abartmayalım" diyen birini de gördüm ya... Ölsem de gam yemem.

Sergei Sörensen dedi ki...

bakın: elvan her türlü yarışmaya turnuvaya katılıyor ama yıllar sonra ilkkez birinciliğini duyuyoruz. o da son yılların en zayıf katılımcılarının olduğu bir turnuvada. elde ettiği başarısızlıkları varlık gösteremediği yarışları konuşan yok ama başarılı olduğu an "iş türkün gücü bizim evladımız" muamelesi görmesi beni sinirlendiriyor. avrupa şampiyonluğunu abartmayalım lafı neden birilerine çok dokundu bilmiyorum ama atletizmi benim kadar takip ediyor musunuz bilmiyorum bu yarış çok düşük seviye atletlerin olduğu bir yarıştı.

Cassy dedi ki...

@sergei,senin anlatmak istediğin "elvan bizim evladımız, başarısızlığında da arkasında durmalıyız" düşüncesi ise, bunu daha güzel bir şekilde anlatabilirsin diye düşünüyorum. böyle laubali, küçümsemeli şekilde değil!