18 Temmuz 2010 Pazar

Seks günlüğü


Bugünlerde fazla film izlemeye başladım yine.. Diario De Una Ninfomana. Türkçe'si, Bir Nemfoman'ın Günlüğü. Bizimkiler Bir Kadının Seks Günlüğü olarak çevirmişler tabii, nemfoman'ın ne olduğunu çoğu kişinin bilmeyeceğini tahmin ederek.. Bunu ne zamandır izleyecektim merakımdan, anca fırsat oldu.

Genelde insanlar bu tür filmlere "off konulu gelmiş" gözüyle bakarlar. Oysa Secret Things gibi filmleri izleyenler bilirler ki aslında bu tür filmlerin normal "çok güzel yapıt" denen filmlerden tek farkı, hikayenin cinsellik üzerinden anlatılıyor olması ve dolayısıyla fazlaca seksüel sahne içeriyor olması. Halbuki bunlara o gözle bakanlar muhtemelen Secret Things'i izleyip, sonunu anlayamayacak kadar gözü körleşmiş tiplerdir. Çünkü bu bir Trasgredire değil. Zaten onun türü "erotik", bunun türü "dram". Bu kadar basit.

Nitekim film o kadar önemli bir şeyi anlatıyor ki.. Cinsel doyum bilmeyen genç bir kadının, bununla baş etmeye çalışması, bir şekilde bir adama aşık oluşu, ona bağlanışı ve akabinde başına gelenler ele alınmış. Bunun dışında erkeklerin kadın zaafı, buna ait detaylar da göze sokulmuş. Secret Things kadar derine inmese de hayatın içinden, etkileyici şeyleri anlatıyor film. Bütün dünyanın bayıldığı, "muhteşem bir yapıt" denilen The Reader'dan tek farkı daha fazla ve daha gerçek seks sahneleri içermesi.. Tek kötü yanı bence zayıf kalan sonu olmuş.


Sırf erotizm için izleyecek olanlar, film "hayat herşeye rağmen güzeldir" mevzusuna giriş yapınca hayal kırıklığına uğrayabilirler, uyarayım. Ha sırf bu amaç için izleyecek olanlara da lafım yok, tercih meselesidir. Ama film bitiminde duş almaktan daha farklı şeyler de düşünürlerse, ne mutlu dünya sinemeasına.. Ayrıca dünya üzerinde filmi izleyenlerin %65'e yakını kadınmış.

Bu arada filmin kapağı, bizim şeriat kurallarına göre tekrar düzenlenmiş vizyona girerken. Ama doğrusu Bir Nemfoma'nın Günlüğü olacakken, sırf "seks" kelimesinden prim yapmak için ismini değiştirmek serbest tabii. Saygılar.

Hiç yorum yok: