18 Ağustos 2009 Salı

2. haftanın ardından...

1. Fenerbahçe: Transferde GS'ın gerisinde kalsalar da, yaptılarından emin olan yönetim yeni transfere ihtiyaç duymadı. Lugano da tekrar imzalayınca, 3-0'lık Sivas maçından sonra da keyifleri yerinde görünüyor. Gerçi ilk gol bariz ofsayttı, o gol gelmese maç farklı bitebilirdi ama, iyi oynayan taraf da Fener'di sonuç Henüz konuşmak için erken tabii. Ama kadrolarının çok kuvvetli ve yıllar sonra ilk kez bu kadar alternatifli olduğu bir gerçek. Bana kalırsa, ikinci devrenin ortalarından itibaren GS ile birlikte zirvede yalnız kalacaklar. Eh iyi olan kazansın.

2. Galatasaray: Henüz %100'üne en az yaklaşan takım belki de. Hala yılın flaş transferi Elano'yu izleyemedik mesela. Bunun dışında tam kadro da oynamadılar hala. Buna rağmen ardı ardına oynanan 4-5 gollü maçlar ve hücum hattının verimliliği oldukça umut verici. Bu yüzden beklenti fazla. Bakalım karşılanabilecek mi...

3. Beşiktaş: Durumunu pek iyi görmedim Beşiktaş'ın. Tello ipten aldı valla. Gerçi seyircisizlikten doğan bir tutukluk da vardı sanırım ama, yine de bu zirve için daha fazlasını yapmaları gerekecek. Çünkü bu kez FB-GS ikilisi her zamanki sezon başından çok daha ciddi ve istekli.

9. Trabzonspor: İddaa'cılardan büyük küfür yediler, orası kesin. Şampiyon Beşiktaş, transfer şovu yapan GS ve FB'nin arkasında çok geri planda kaldıkları için biraz bilinmezi oynuyorlar aslında. Hugo Broos anladığım kadarıyla iyi adam ama kadroları da pek yeterli değil, ilk 3 takıma bakınca. Bakalım ilerleyen dönemlerde nasıl oynayacaklar.. Geçen sezonki rezil ligde şampiyonluktan erken koptuktan sonra, bu sezon hiç şansları yok bence.

17. Sivasspor: Açıkçası son dönemde bu kadar götü kalkan bir kulüp daha hatırlamıyorum ve çok mutluyum bu hale düştüklerine. Fıstık gibi 2 sezonun ardından efendiliklerini sürdürüp, çalışmaya devam etselerdi eminim destekçileri çok daha fazla olurdu şu anda. Neyse, mevcut durumlarına bakınca, aklıma tek cümle geliyor: Sivas ölmüş, ağlayanı yok. Zaten 3 yıldır aynı oyunu oynuyorlar büyük takımlara karşı. Ölümüne kapan, şişirme toplarla, kontralarla gol ara. Ama hücum hattını bu kadar güçlendirmiş bir Fener ve Cimbom'a işlemeyecek bu kez bu taktik. Nitekim işlemedi de... Ki Fenerbahçe Alex çıktıktan sonra ilk yarının sonuna kadar doğru düzgün oyun kuamamıştı. "Bu sene ilk 10'a giremezler" yorumları yoğunlukta olsa da muhtemelen ilk 5'in hemen gerisinde olacaklardır.

Edit: Hahahah bu arada hazır Sivas demişken, şunu eklemeden olmaz:
http://www.youtube.com/watch?v=XNrJF1O3Trw

Bu videoda sorulabilecek tek soru geliyor aklıma.. "Nereye götürüyorlar ki?"

3 yorum:

UnjustLucifer dedi ki...

GS için Rıdvan Dilmen'in sözü çok doğru olacaktır bu sezon için...Gece yatmadan kalkıp kura çeksek ileri 3 lüsü için, herhangi oynayacak 3 kişi, maç başına 3 gol rahatlıkla atabilir...

Cassy dedi ki...

ohahah videoyu ilk defa görüyorum efsaneymiş :D bir de götürüyolar röportaj falan yalan oluyo dağıldım yaff :D:D

TheTurk dedi ki...

Türbülo programına virüs girmiş, arıza yapmış :p