31 Ağustos 2009 Pazartesi

Varsa yoksa Ayhan Akman!

Ankaraspor 0 - 2 Galatasaray

Valla öncelikle, o kadar tıkanık, gergin ve sinir bozucu bir maçtı ki, 75. dakikaya kadar.. Maçı arkadaşların ısrarıyla bir kafede izledik ve bütün topluluk inanılmaz gergindi, bir türlü gelemeyen gol yüzünden. Kewell'ın 74. dakikadaki golünden sonra, bizim arkadaşın hiç tanımadığımız biriyle havada kucaklaşmasına şahit oldum (harbiden).

75. dakikaya kadar gelmeyen golün en büyük nedeni bence, geriden ayağa pas yapan bir orta sahanın olmayışı (Arda da sol açıktaydı uzun bir süre) ve rakip ceza alanının önünden geri gelen topları dağıtacak adamın bulunmamasıydı. Bunların da sözlük anlamı Ayhan Akman'a tekabül ediyor. Haberi olmayanlar için söyleyeyim, Ayhan sakatlığı nedeniyle bu maçta oynamadı, bir süre daha oynayamayacak. Sarp, Topal mücadele olarak üst düzeyler, eyvallah, ama bir Ayhan'ın farkı işte burada ortaya çıkıyor. Ayhan hem ayağa kısa-uzun paslar yapabilip, hem de driblingle hızla çıkabiliyor ileri..

Kadro derinliği denip duruyor, önemini bu kadar net görebileceğimiz az maç vardır. Bu da o maçlardan biriydi. 60'tan sonra çıkan adamlar Elano, Keita, Baros; girenler Kewell, Aydın, Nonda!.. Ve giren 3 oyuncu da direkt olarak skora etki ettiler. Bu da, doğru değişiklikleri yapan Rijkaard'a tekabül ediyor.

Varsa yoksa Milan Baros!

2 yorum:

Enes dedi ki...

Ayhan tespiti harika tespit olmuş gerçekten...

Ve halen Ayhan Akman'ı gereksiz bulan, beğenmeyen takımdaşlarımı görünce hakikaten inanamıyorum. "Oyunu iki yönlü oynamak" deniyor ya... Bence Türkiye'de bunu en iyi yapan adam Ayhan...

Neticede kazandık, şükür.

Can dedi ki...

Mehmet topal niye oynar,tam olarak ne yapar ben anlamış değilim.
Bi de elanoya yer bulma çabaları biraz bozdu takımı gibi..levadia maçını bilmiyorum izlemedim ama,kayseri maçı olsun bu maç olsun elano oynadıgı dakıkalarda pek gözükmüyo ortalıkta.