1 Eylül 2010 Çarşamba

Tablo #2


Gelelim Fenerbahçe'ye.. Dün akşam hiç kimsenin bilmediği, sürpriz bir transfer yapıp Joseph Yobo'yu kiraladılar. Açıkçası bir GS'lı olarak üzücü bir haber oldu benim için. Yobo, Premier Lig'de Emre'nin ırkçılık muhabbetine başının belaya girmesine sebep olan adam. Ama çok iyi defanstır, hele Türkiye şartlarında.. Böylece Santos, Lugano, Yobo, Gökhan ile kağıt üzerinde çok kaliteli bir savunma hattına sahip oldu Fenerbahçe. Hem de el bombası Bilica'yı yedeğe iktirmiş oldular, gerçekten önemli hamleydi. Ama, daha önce defalarca söylediğim gibi esas dertleri olan orta saha göbeği sorununu çözemediler.

Forvet sorununa getirdikleri Niang çözümü şimdilik yerinde gözüküyor. Niang oynadığı maçlarda iyi ışık verdi. Özellikle çok yalnız kaldığı son maçta, ayakta kalmayı başarıp 2 golü çakması bende beğeni uyandırdı.

Stoch, Dia, Alex, Emre, Christian, Niang 6'lısı orta sahadan itibaren ileri yapıyı oluşturacak Fenerbahçe'de. Yine kağıt üzerinde gayet iyi duruyor. Dediğim gibi tek sorun Christian-Emre tandemindeki defansif zayıflık. Bunun üzerine hücumda çok daha fazla takılan bekler de eklenince Fenerbahçe'deki tandem sorunu biraz daha sıkıntılı bir hal alıyor. Yobo'yu almakla çok çok doğru bir hamle yaptılar bu nedenle.

Son olarak şöyle bir tatlı sıkıntı olarak Fenerbahçe'de. Gerçi tatlı diyorum ama, iyi kontrol edilemediği takdirde acıya da dönüşebilir. 6+2+2 sorunu başlarına iş açabilir. Kadrosunda tam 10 yabancı bulunan Fenerbahçe'nin, hangi 6'sını ilk 11'de, hangi 2'sini yedekte ve tribünde kullanacağı henüz soru işareti. Nitekim hepsinin bir ara oynayabileceği bir Avrupa maçı da olmayacak.

Yobo, Lugano, Bilica, Santos, Christian, Alex, Dia, Stoch, Niang, Guiza.

Fenerbahçe'nin yabancıları böyle. Niang formayı kaptı bile. Yobo, Lugano ve Stoch da garanti. Hocanın Emre-Selçuk ikilisiyle oynaması da zayıf ihtimal olduğundan Christian'ın da kadroda olacağını düşündüğümüzde ilk 11'de 5 yabancı etti bile. Son yabancı için Alex favori duruyor. Ancak bu durumda büyük beklentilerle alınan Dia ve sol bek Dos Santos yedek kalıyor. Bilica ve Güiza da diğer yedek adayları. Aykut Hoca, Santos yerine Caner'ı sık sık denediğine göre, oraya böyle bir çözüm getirmeyi düşünüyor belli ki. Hocanın Alex ile yaşadığı sorunlar da göz önüne alındığında, diğerlerini oynatmayı denediğinde sorun yaşanabilir. Maç durumuna göre Christian'ı da kesebilir. Ama her türlü dediğim gibi tatlı bir sıkıntı olan 6+2+2, büyüyebilir de..

4 yorum:

Major dedi ki...

Cristian yerine Topuz'u koymayı düşünse Aykut güzel bir iş yapacak..

Bu arada Christian değil Cristian =)))

Çağlar dedi ki...

"Topuz" doğruysa sorun yok :)

Paul Pierce dedi ki...

Sen bir de beşiktaş değerlendirmesi bekliyorum :)

Çağlar dedi ki...

@bK,
Aslında Beşiktaşlı sayısı daha az olduğu için yazmayı düşünmüyordum ama bu isteği yapan 3. kişisin :) O yüzden, tamamdır yarına yazacağım bir tane..