9 Temmuz 2009 Perşembe

En iyisi, ama...


Virtua Tennis 1'den, Top Spin 1'den beri tenis oyununu oynarım. Tabii teknoloji geliştikçe, televizyonda da bu sporu daha ayrıntısıyla izledikçe oyunlardan beklentilerimiz arttı. Önce Virtua 2 çıktı, PC'ye gelmediği için oynayamadık. Sonra Top Spin 2 çıktı. Çok güzel oyundu, acayip ayrıntılıydı falan ama birincisiyle aynıydı ve bir türlü aradığımızı bulamamıştık. Daha sonra Virtua 3 çıktı. İşte buydu, en iyisi. Zaman geçti, onun da eksiklerini fark ettik. Çok gerçekçiydi, grafikler süperdi ama 'Very Hard' seviyesinin bokunu çıkarmışlardı, rakip adam hiçbir şeyi kaçırmıyordu falan.. Ve bir de, bence en büyük sorun olan "passing shot" olayı. Very hard'da rakip file önüne geldiği anda, o sayıyı verdiniz demektir. En uygun pozisyonda bile sağa atın, sola atın uzanıp vururdu. Üstünden lob atsanız, anında smash'i çakar, topu ağzımıza verirdi. Slice zaten işe yaramaz. İyi de arkadaş, ben Wimbledon'da gördüğüm Federer passing shot'larını nasıl vurup sayıyı alacam? Passing shot denilen, biraz üstten ve süratli olarak adamın yanından geçen topları vuramıyorum. Diğer sorun ise uzak toplara uçarak yetişilen vuruşlardı. Tamam her topa yetişiyorsun da, gerçekte her maçta 80 kere böyle uçuş görmek mümkün değil, ki birini görren seyirciler "ouuvvv" çekiyor. Ayrıca o topa yetiştiğin anda ters köşeye topu vurduğu anda karşılık vermek mümkün olmuyordu.

Gelelim, en son oyunumuz Virtua 2009'a.. Öncelikle o uçuşlar kaldırılmış, uçuş diye birşey yok. Anca çok zorlanarak elini uzatıp vuruyor ve vurduktan sonra bir süre elini yere koyup toparlanamıyor. Uçuştan bir nebze de olsa daha iyi ve en azından daha gerçekçi. Ama malesef e malesef, hala passing shot vurma imkanı yok. Very hard'da aynı olay devam. File önüne gelen CPU'yu durdurma imkanı yok. Gerisi güzel, bazı yenilikler eklenmiş vs. falan, yine oynanabilecek yegane tenis oyunu ama birkaç gün sonra sıkıyor. World Tour da sıkıyor, normal maçlar da..

2 yorum:

Major dedi ki...

wii'de oynamanı öneririm, media markt'ta denedim geçenlerde bunu acayip zevkli oluyor. wii'nin standart tenisi sonra çok sıkıcı geliyor. wii için bi virtia tennis bir de şuan adını hatırlamadığım bir zombi oyunu vardı onu almak lazım. tabi bole silahıyla falan. neyse dağıldı yorum..

Enes dedi ki...

Oyunu 3-4 saat önce indirip denedim. Yeni eklenen kamera çok iyi olmuş. (şu yeni eklenen kamerayı PES'teki "Be a Pro" kamerasına benzetebiliriz) Buna benzer bir kamera daha var ama o karaktere fazla yakın olduğundan tat vermiyor.

Kort atmosferi yine hoşuma gitmedi. Next-Gen dediğimiz olay bu olmamalı ancak seyircinin ralli uzadıkça daha da gaza gelmesi çok hoşuma gitti.

Oynanış açısından uçma olayının kalktığı doğru. Şutlar biraz daha stabil ama benim şikayet ettiğim nokta neredeyse dışarı giden hiç top olmaması. Ayrıca "kısa top" en sevdiğim ve estetik bulduğum şut şeklidir oyunda yapmak tam karın ağrısı...

Yine de keyifli bir yapım. Tavsiye ederim.