1 Temmuz 2009 Çarşamba

The Last House on the Left


Aylar sonra sinemaya gittim. Dvd Rip'lerin, Bluray'lerin içinde yaşadığım zerzenişli serüvenin içinde arada bir dolby surround ses sistemli, devasa ekranlı, karanlık ve yumuşak koltuklu ortamlarda da film izlemek gerekmiş cidden.

Arkadaş ortamıyla gidince genelde korku, gerilim, vahşet içeren filmlere girmek tercih oluyor nedense, nedensiz vahşete aç gençler tarafından. Yalnız bu filme "korku" filmi demek yanlış olur sanırım. Orada bir anlaşalım. Daha çok gerilim diyebileceğimiz tarzda, thriller olayına kaymış baya bir. Film güzel. Oyunculuklar hiç fena değil, pek abartı sahne yok. Sadece gerilimli ve ne olacağı sessizce beklenen sahnelerde, bekleme anlarını çok uzun tutmuşlar. O heyecana rağmen sıkabiliyor zaman zaman. Onun dışında gayet izlenebilir, hoş film. Çok özel bir yanı olmasa da.. Öyle. Filmde çok fena rahatsız olduğum tek bir nokta var, ama spoiler içeriyor. Ona göre. Dikkat.

*** SPOILER ***
Ortalara doğru, kıza tecavüz sahnesi acayip rahatsız ediciydi. Filmde zaten seksüel unsurlar bolca kullanılmış, tamam ama zaten cinsel istismar olan tecavüz olayını, bir de filmde 17 yaşında olan bir kızın üzerinde uygulamışlar. Hayır, bu da yetmezmiş gibi, tecavüz sahnesinin zorlama kısmı o kadar ayrıntısıyla işlenmiş ki, kızı 2-3 kişi tutmaları, suratını toprağa dayamaları, kıpırdayamayacak hale getirilmesi ve kızın inanılmaz çığlıkları. Harbiden o ara kafam çok fena attı, çıkıp gidecektim filmden yeminle. O kadar rahatsız oldum ki, yazıya dökemem yani. (Bu arada, tecavüze uğrayan hanım, biraz sonra bahsedeceğim hanımın ta kendisidir)
*** SPOILER ***


Bunun dışında filmde Mari rolünü oynayan Sara Paxton da çok tatlı, farklı güzelliği olan bir hanımefendiymiş. Keşfetmiş olduk.

Hiç yorum yok: