5 Temmuz 2009 Pazar

İnsan değilsiniz!

" Roger Federer, Andy Roddick'i 4.5 saat sonunda 3-2 yenerek (son set 16-14), tarihin en çok Grand Slam kazanan raketi olma unvanını eline geçirdi. "

Bu nasıl maçtır yahu? Maç sırasında kendi kendime, aklıma bir sürü şey not etmiştim ama, son set öyle bir uzadı ki, hiçbiri kalmadı valla.

Aslında çok zevkli bir son set yaşamadık (bkz: 2008 Finali) ama uzadıkça tabii heyecan da, olayın merakı da arttı. İyice tarihi bir maça dönüştü. Federer çok küçük nüanslarla bir şekilde aldı. Tabii tarihe geçti, 15 Grand Slam falan filan gibi zaten 50 kere duyduğumuz zırvaları tekrarlamayacağım. Fedex inanılmaz bir adam.

Haa gelelim Roddick'e. O daha da inanılmaz. Yahu bu adam bu kadar iyi miydi? Herkes, Murray çıkamayınca Federer'in set bile vermeyeceğini düşünürken, gelinen noktaya bak. Zaten acayip servis atıyor, nereye gideceğini falan anlamak mümkün değil. Acayip direndi. Zorlama gözüken çift el backhand'leri Federer'inkinden -bariz- daha etkili. Zaten Federer backhand'leri daha iyi atabiliyor olsaydı, sanırım şu an, bu bahsedilen rekorlar çoktan tarihe gömülmüş olurdu bile. Fedex'in, backhand winner'ını hatırlamıyorum ben, olmayabilir bile. Zaten backhand'lerini sadece varyasyonlar için kullanıyor, backhand slice'a sardı bir ara falan.. Ama forehand'i o kadar olağanüstü ki, bir ara barajın üstünde falsolu gol atmaya falan kalkıştı.

Neyse, karman çorman bir yazı oldu, maçın azizliği yüzünden. Çok şükür, adamım tekrar zirveye çıktı. Bir daha inmemesi umuduyla...


Roger Federer, 2009 Wimbledon Şampiyonu

1 yorum:

Puskas dedi ki...

maçın en mükkemmel winnerı federerin backhandiyle geldi.Roddick fileye yakınken federerin backhandine yetişmek için soluna planjon yaparcasına uçtu ama değemedi topa.