10 Temmuz 2009 Cuma

Rodrigo Barbosa Tabata


Fena adam Tabata. Herşeyden önce Gaziantepspor'a bir saygıda bulunmak lazım. Hiç kimsenin tanımadığı bu kadar yetenekli bir adamı getirebildikleri için, hem de 28 yaşında. Tabii ligimizin artık Kewell, Baros, Güiza, Carlos'larla dolu olmasının da payı var bunda. Gelecek adamda "bunların bulunduğu lige gidiyorum" psikolojisi ister istemez oluyordur. Neyse.

Beşiktaş peşindeymiş, hatta iş bitti diyenler var (bkz: Sabah). Öncelikle, "Beşiktaş'a yararlı olur mu?" sorusundan ziyade, "4 büyüklerin hepsine süper olur" cümlesi çok daha doğru olur bence. Delgado'sunu kaybetmiş bir Beşiktaş'a gelirse elbette çok gerekli bir ekleme olacak, Beşiktaş baya güçlenecek açıkçası. Cimbom'la da çıkmıştı bir ara, ki Lincoln'süz bir kadro için muazzam bir 10 numara olurdu açıkçası. Arda-Kewell-Keita-Tabata-Baros hücum 5'lisi, lige hakaret gibi olur valla. Ben, mevcut durum içerisinde en çok Galatasaray'a etki edeceğine inanıyorum. Tabii Fener için Alex'ten mütevellid pek ismi çıkmadı.

Elbette çok üstün bir 10 numara olsaydı, bizim lige kadar düşmezdi ama etrafında bir de Gaziantep'in kadrosuna göre daha iyi adamlar olursa, üzerine binen yükün azalmasıyla çok daha efektif bir adama dönüşebilir. O yüzdendir ki, bir GS'lı olarak bizde oynamasını o kadar delicesine isterdim ki... Neyse. Beşiktaş gerçekten aldıysa hayırlı olsun, bizim lig için çok iyi adam.

2 yorum:

Major dedi ki...

beşiktaş'da delgado sakatlandıkça yeni topçu alıyor aq. yusuf'u da delgado sakatlanınca almamışlar mıydı?

bitterbreath dedi ki...

Türkiye liginden alınabilecek en iyi oyun kurucu ama şampiyonlar ligi için yeterli olamayabilir yine de faydalı transfer olur.