15 Temmuz 2009 Çarşamba

Felipe Jorge Loureiro


Resmi görenler hemen hatırlamıştır Felipe'yi. İkinci Terim döneminin yetenekli transferlerindendi. Ama Terim'in 2000 yılından itibaren boy gösteren antipatik triplerine kurban gitmişti malesef.

Sezona harika başlamış (CL dahil) ve özellikle Arif'le çok iyi bir ikili oluşturmuşlardı. İnanılmaz çalımlar atardı, acayip ince pasları vardı, çok zeki bir adamdı. Ama çok koşmazdı. Hatta Arif kendisi için "çalımlayamayacağı oyuncu yok" demişti. Çalım tarzı farklıydı. Bir an durup, rakibin sanki kontrpiye ayağına yakalanmasını bekleyip geçerdi. Eğer takımın başında biraz daha komplekssiz ve egoları küçük bir teknik adam olsaydı, eminim daha iyi yerlere gelirdi. "Koşmuyorsun, herkes koşup mücadele edecek" triplerine kurban gitti. E ulan zaten bu adam bir de koşup, mücadele edebiliyor olsa Galatasaray'da mı oynardı sence? Örneğin, ben o zamanki Felipe'nin şu anki Galatasaray'da olmasını çok isterdim.

Daha sonra ilk baştaki serbest rolünden çıkarıp, adamı belli mevkiilere kilitlemeye başladı. Ön libero falan oynatmaya kalkmıştı bazı maçlarda. Çok sevdiğim bir adamdı. Ama tabii rolü kilitlenince performans gösteremedi adam. Ve Galatasaray Kulübü'nün harcadığı futbolcular kervanına bir yenisi daha eklenmişti.

*** SPOILER*** Ah ulan Franck Ribéry aahhhhh.. *** SPOILER ***


Cimbom'dan sonra Flamengo'da falan oynamıştı sanırım. Daha sonra Brezilya Milli Takımı'na falan seçildi. Şimdilerde ise Katar'da, Al Sadd takımında oynamaya devam edip, kupalar falan alıyormuş sanırım. Yakışır. Keşke daha iyi bir konumda olabilseydi..

3 yorum:

Enes dedi ki...

Arif Erdem bu herif hakkında çıktığı bütün programlarda konuştu. Santimi santimine istediğim yere pas atıyor diye... Yürüyerek çalım atıyordu yahu bu adam...

Fatih Terim'in komplekslerine kurban giden bir başka gerçek yıldız.

Diğeri de Cesar Prates.

Reds dedi ki...

raket gibi ayak vardı adamda yaw. Çabuk geçiyor, 7 sene olmuş geleli.

Ozan dedi ki...

Jardel kalsaydı da Felipe'yle beraber oynasaydı neler olurdu diye düşünürüm hep...