26 Temmuz 2009 Pazar

İbo - Eto'o - Barça - Real - Inter


Barça, Eto'o-İbrahimovic varyasyonuyla -üzerine paralar da vermiş olsa- büyük iş yaptı. Zaten kusursuz olan, liginde rahat şampiyon olup, ŞL'de de tozu dumana katan kadroya, bir de dünyanın en iyi forvetini eklediler resmen. Belki görgüsüz Madrid kadar şaşalı bir transfer dönemi geçirmediler ama daha akılcı ve sakin davrandılar. Bence kazanan da onlar olacaklar.

Barça'da şöyle bir durum var, pek kadro derinliği olduğu söylenemez ama ilk 11 o kadar muazzam bir yapıda ki, yedeklere iş düşmedi, doğru düzgün sakatlık da olmayınca. Ha belki birkaç çok önemli adam uzun süreli sakatlıklar yaşarsa iş değişir hala, ama mevcut yapı korunduğu sürece Real'in hala bu Barça'dan iyi takım olduğunu sanmıyorum, hatta Ronaldo'nun gitmesiyle, mevcut kadrolar içinde en gösterişlisi bence Barça'da. Üstelik sadece gösterişli değil, bu kağıt üstü şaşayı sahaya taşıyabilen, taşımış bir kadro. Messi-Henry-Eto'o gol hattıyla dünyayı delen takım, mevcut durumu Eto'o yerine İbo ile updgrade etmiş oldu. Ve çok daha korkunç bir hale büründüler. Tabii bence. Ki birçok insan da, tam tersini düşünüyor. Barça için kötü olduğunu iddia edenler de var.

Öte yandan Real'e bakalım. Kaka, Ronaldo, Benzema ve mevcut süperyıldızlar eyvallah da, ben Real'in oluşturabileceği 11'lere bakıyorum, hiç de öyle ortalığı kavuracak bir kadroya benzemiyor. Geri hat gerçekten zayıf, ileri hatta ise sağlanacak uyumun garantisini kimse veremez. PES 2010'da gözde takım olacaklar, o kesin.. Kaka'yla, Ronaldo'yla sağlı sollu deparlarla çok can yakarlar, ama gerçek sahnede aynı şey olmayacaktır.


Dönelim geriye, Inter'e.. Geriden başladığımızda kaleleri emin ellerde görünüyor. Lucio çok nokta transfer savunma göbeği için. Sol bek dışında geri hat kağıt üzerinde gayet geçerli. Orta geri Motta, Cambiasso falan fena görünmese de, ŞL'de çok iş başaracak bir yapı görünmüyor. İlerdeyse Eto'o dışında yine, kendi ligleri dışında çok iddialı olacak bir durumda gözükmüyorlar. Yani İbrahimovic'i göndermeleri, onlar adına sadece bir "değişiklik"tir. Bir de 40 milyonluk meblağ tabii ki. Ama bir önemli takviye daha beklemekle beraber, Serie A'nın kesin favorisi olarak görüyorum. "Acaba"sı bile yok yani, çok tuhaf işler olmazsa Milan'ın ellerinden alması zor.

Zevkli bir yıl olacak... Bir başka yazıda da United'a bakacağım.

1 yorum:

L.A. Gencosu dedi ki...

baba inter'in elinden alırsa diego'lu juve alır o kadar söyliyim.

Doğuş.