9 Temmuz 2009 Perşembe

Kapa çeneni be kadın!


Mario Sharapova deyince akla ya kadınsal özellikleri gelir, ya kortta attığı çığlıklar gelir, en son olarak da tenisçiliği gelir muhtemelen. Burada, söz konusu olan ortadaki seçenek. Uluslarası Tenis Federasyonu (ITF) bu konuda bir kural düzenlemesi getirmeyi düşünüyormuş.

Bilindiği gibi bir çok bayan tenisçi, zorlandığı zamanlarda, topa vururken (özellikle 'powerful groundstrokes' denilen güçlü vuruşlarda) bağırırlar ve ekrandan dahi çok net duyulur bu sesler. Sharapova tabii bu çığlıkların en üst evredir. Rönesanstır. Hatun her vuruşta çığlık atıyor arkadaş. 5 km ile gelen topa slice vururken bile yoaahhh efekti verme ihtimali olan bir sporcu. Aşağıdaki videoda örneği bulunmakta. Çok iyi biliyorum ki sırf Sharapova 'dinlemek' için maçlarını izleyen var. Neyse, gelelim konuya.


ITF Yetkilileri, Sharapova başta olmak üzere böyle her pozisyonda bağıran sporcularla ilgili bir kural düzenlemesine gidebileceğini açıklamış. Nedeni ise rakip sporcunun konsantrasyonunu bozmasıymış. Kural biraz esnek olacakmış, net yazılı bir kural tipinde değil sanırım. Hakemlerin insiyatifine bırakılıp ve yoruma açık bir şekilde belirlenecekmiş. Tabii kuralın sağlık derecesi ve yaptırımı ne olur bilinmez, biraz riskli gözüküyor. Sonuçta Sharapova bunları refleks olarak çıkarıyor heralde, sessiz oynamaya çalışsa muhtemelen topa vuramaz falan yani..

3 yorum:

Enes dedi ki...

Ne yazık ki rahatsız olan rahatsızlığı ile kalmak zorunda bence... Tenis oynamış olanlar bilir (mesela ben oynamadım bilmem) arkadaşlarımın dediği vücut o şutu çıkardığı an aynen yazıda dendiği gibi refleks olarak bağırıyor. Yoksa kız da istemez bence...

Ayrıca so sexy be abim :)

Major dedi ki...

güzel bence, kalsın..

Beercholic dedi ki...

Oh aiai diye refleks mi olur abi :)