28 Temmuz 2008 Pazartesi

Basın alışkanlıkları

(Aralardaki haber ayrıntılarını ben kestim, yerden tasarruf için)

Daha önce İbo Show'un olduğu bir günde şehitlerin öldüğü haberi gelmişti ve İbrahim Tatlıses yayını kesmeyip, dansöz oynattığı için herkes tarafından kınanmıştı, eleştrilmişti hatırlarsanız.

Dün gece de yine İstanbul'da bir patlama yaşandı ve ölen, yaralananlar oldu. Milliyet de bu kez böyle bir haber yapmış. İbrahim Tatlıses'in yine yayını kesmediği ve diğer eğlence programlarının da olayı umursamadığından bahsetmiş haberde. Ayrıntıları sitesinden okuyabilirsiniz.

Öncelikle daha önce de bahsetmiştim, İbrahim Tatlıses'i günahım kadar sevmem. Ancak işin kişisel olmadığı durumlarda ne görüyorsam onu söylerim. Dün özellikle bu olaydan sonra TV programlarına dikkat ettim, bakalım ne yapacaklar diye. Hepsi ağırlaştırdı programını. İbo kendince konuşmalar yaptı, ağır ve ilgili şarkılar söyletti. Fox'taki Roman programında da salondaki her plazmaya Türk bayrağı görüntüsü verip Türkiye'yle ilgili şarkı söylediler, hatta eleme yapmadılar bu hafta. TRT'deki çifte kavrulmuş dedikleri programı da yarıda kesip, bitirdiler. Yani hiçbiri aynı rutininde devam etmesi programına... Haberde ise "hiçbiri yayın temposunu bozmadı" diyor.

Medya hiç ekrana bakmayıp, el alışkanlığından mı yapmış bu haberi acaba?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

dikkatli blogger! :)

Adsız dedi ki...

bu türk medyasının şaklabanlıkları için özel bir ekip kurulup ayrıntılı ve güncel bir site açmak lazım.