17 Temmuz 2008 Perşembe

Gecikmeli Şampiyon!


Yaklaşık 2 hafta önce Sinan'ın, Avrupa Şampiyonluğu maçında Paolo Vidoz ile berabere kaldığını söylemiştim. Hatta genel olarak daha iyi olan tarafın Vidoz olduğunu ama son 2 rauntta Sinan'ın bu beraberliği aldığını belirtmiştim. Ancak Sinan sonuca itiraz etmiş ve 2 hafta sonra meyvesini de almış.

Avrupa Boks Birliği, maçın sonucunu değiştirerek Sinan Şamil Sam'ın maçı kazandığını açıklamış. Maç sırasında 3 hakemden biri Sinan lehine, biri Vadoz lehine, diğeri de berabere puan vermiş. Ancak Vadoz lehine veren hakem, aslında ilk başta beraberlik olarak beyan edip, daha sonra puanını değiştirdiği için hakemin ifadesine başvurulmuş. Hakem de durumu itiraf edip "evet, yanlış yaptım" deyince, şampiyonluk kemeri Sinan'a verilmiş.

Sinan artık, resmi olarak Avrupa Ağırsiklet Boks Şampiyonu ve Dünya Şampiyonluğu için mücadele edecek olan 4 sporcudan biri. Yakışır Boğazın Boğası'na...

İlginç durumlar var tabii.. Şimdi Vadoz'un da karşı itirazı halinde, az bir ihtimal de olsa maçın tekrarlanması söz konusuymuş.

Hiç yorum yok: