23 Temmuz 2008 Çarşamba

Sydney Tamiia Poitier


Sevdiğim tek zenci dişi yaratık. Death Proof'ta tanıdım kendisini ilk olarak. Resimleri de filmden bizzat kendim çektim (en baştaki hariç tabii). *Resimlerin kocaman halleri için üzerlerine tıklayın.

"What about "kind of cute, kind of hot, kind of sexy, hysterically funny but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?"

8 yorum:

Sheed dedi ki...

grindhouse'u izleyemedim de ben, daha önceki filmlerini de bilmiyorum bu hatunun, oyunculuğu nasıl kendilerinin? babasının kızı mı? yoksa bizim luke gibi babasının adını kullanıp mı çıkmış basamakları? oha yalnız bunu da lakers'a bağladım..

Çağlar dedi ki...

Filmde rolü; ağzı bozuk, meslek olarak olmasa da herkesin "orospu" diye tabir ettiği türden bir kız rolünde.

Bence oynadığı rolün hakkını çok iyi vermiş. Zaten konuşmalarında genelde 3 kelimeden birinde küfür geçiyo ve ağzına da küfür inanılmaz yakışıyo.

Başka hiçbir filmini izlemedim zaten ben de.

Yalnız Grindhouse'u izlemediysen, yazık sanaa :)

Sheed dedi ki...

listemde üst sıralarda, senin kadar hastası olmasak da severiz tarantino sinemasını, "reservoir dogs"u 6 ayda bir falan izlerim zaten.. ama şimdi sadece "death proof"u izlemeyeyim diyorum, robert rodriguez de sağlam adamdır sonuçta.. e o zaman da hayattan bi 3 saatliğine feragat etmek gerekiyor, bi türlü veremedim kararı..

bu hafta izleyeyim madem, ağır konuştun :P

Sheed dedi ki...

ha bu arada death proof'u izleyip de rosario dawson'a değil de bu ablaya yazılman enteresan.. neyse jelena dokic tercihin de baya tepki almıştı, fazla yüklenmeyelim :)

Çağlar dedi ki...

Benim hatun kriterim ilginçtir abi eheh. Rosario da tatlı hatun da, ondan önce Vanessa Ferlito da var Death Proof'ta. Ayrıca Planet Terror'ü götüren Rose McGowan da oynadı Death Proof'ta küçük bir rolde.

Yalnız Rodriguez'in yönettiği Planet Terror'e nazaran Death Proof'u daha çok beğendim ben. Nedeni film tarzımdır belki. Planet Terror çok daha hareketli, aksiyon dolu ama tabi gerçeği çok fazla yansıtmayan insandan türemiş yaratıkların falan olduğu bir film. Death Proof ise çok çok daha hayatın içinden ve olan herşeyin olabilmesi mümkün. Ortamlar çok güzel ve tam sevdiğim atmosfer. İlk bölümdeki bar ortamları, geçen muhabbetler, ikinci bölümde yine geçen muhabbetler. Zaten beni filme bağlayan esas şey yapılan muhabbetleri dinlerken aldığım haz oldu.

Bu nedenledir ki sadece eğleneyim, hadi bi ekşin olsun diye film izleyenler Planet Terror'ü daha çok beğenir. Örneğin benim ikisini de izlemiş olan arkadaşlarımın hiçbiri Death Proof'u daha fazla beğenmedi. Benim zevklerim tartışmaya çok açık sanırım.

CaRtMaNtR dedi ki...

Grindgouse kızları söz konusu olunca Mary Elizabeth Winstead (adı yanlış olabilir ama death prooftaki pon pon kız) ismi geçmemesi olmaz :D

Bu arada Death Proof çok daha film havasında iken Planet Terrorde daha bir makara kukara havası var

Çağlar dedi ki...

Hay ağzını öpeyim be eheh :)

Bu arada Grindhouse kızları zaten filmin tanıtımında "sexy bitches" olarak lanse ediliyor. Allahı var içlerinde kötü denebilecek bi hatun yok. Bi de QT elinde müthiş malzeme olmasına rağmen, mütevazilik yapıp Death Proof'ta seksüaliteyi o kadar da fazla kullanmamış. Elimde o hatunlar olacak, erotik film havasında geçerdi benim film ehehehheh.

Yani Planet Terror'de bile bir seks sahnesi varken örneğin, Death Proof'ta lap dance dışında hiçbir cinsel yakınlaşma yok, ki lap dance de ne kadar cinsel yakınlaşma tartışılır.

Abi yeter artık bu konuya yorum yazmayın, siz yazdıkça dayanamayıp ben de sürekli bişeyler yazasım geliyor eheh :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Bu erotizm olayı QT ile RR'de farklı işler ama genelde. En azından bana RR'nin filmlerinde daha fazla cinsellik (çoğundada işin içinde Salma Hayek vardı) vardır gibime geliyor.

Bu arada Grindhouse'un genel olarak kadın Castı 10 numara zaten :fergie: :D