24 Temmuz 2008 Perşembe

Biz eskiden... #2

İlkini Power Rangers'dan bahsederek yazdığım yazı dizisinin ikinci ayağına hoşgeldiniz. Bu bölümde dönemin çoğu çocuğunun "Çakmaktaş" olarak hatırladığı çizgi film olan Flinstones (Taş Devri) hakkında birşeyler karalamayı düşünüyorum, hatırladığım kadarıyls tabii.

Taş Devri


Bu kadar klişe bir isimle karşımızda olan bu çizgi filme hepimiz hastaydık. Fred Çakmaktaş'ın hiç uzamayan pis sakallarına, Barney'le olan dostluklarına, aile yaşantılarına, kullandıkları alet edevatlara hasta olurduk. Keşke bizim de Dino gibi bir ev hayvanımız olsa diye iç geçirirdik.

Genelde Power Rangers gibi yayınlandığı belli bir günü saati var mıydı, tam hatırlamıyorum ama genelde her sabah ve öğlen saatlerinde olurdu, saat ve günleri ezberler, merakla ve zevkle izlerdik. Karıları Wilma ve Betty de en az Fred ile Barney kadar iyi arkadaşlardı. Sakar Fred'in bir de eşşek gibi güçlü ufacık bir veledi vardı; BamBam. Arabaları falan kaldırırdı havalara. Fred ve Barney'nin en sevdikleri spor da bowling'ti yanılmıyorsam. Ev eşyalarının hepsi tuhaftı ve çok ilgimizi çekerdi. Fili ve hortumunu çeşme olarak kullanmamaları düşünülemezdi bir kere. Karıncayiyeni de elektrik süpürgesi niyetine kullanırlardı. Bir de patronları vardı gıcık, sürekli sorun yaşarlardı. Hep kovulma noktasına gelirlerdi ama sürekli iş tatlıya bağlanırdı. İkili, aralarında ve karıları da aralarında kavga ederlerdi ara ara ama onlar da hemencecik hallolurdu.

Her çizgi filmin sonunda olduğu gibi bunun da sonu yine tatlıya bağlanarak biterdi ama yine de "acaba nasıl tatlıya bağlanacak?" diye izlerdik merakla. Şimdilerde ise uzayan herşeyin tadının kaçtığı gibi, bazı kanallarda arada bir denk geliyorum, yeni farklı bölümleri yayınlanıyor. Ama tabii ki de eski tadı alamıyorsunuz. Tıpkı eski Tom ve Jerry'den aldığımız tadı yenilerden alamadığımız gibi.

Bir ara filmi de yapılmıştı diye hatırlıyorum ama işkembeden atıyor da olabilirim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Doğru abi filmi de yapıldı. Yalnız yanlış hatırlamıyorsam BamBam Barney ve Betty'nin çocuğuydu. Fred ve Wilma'nınki Pebble, çakıltaşı diye çevirmişti heralde bizimkiler ama tam hatırlamıyorum.

Sheed dedi ki...

evet pebbles idi çakmaktaşlar'ın çocuğu, çakıl sanırım türkçe çevirisi.. çakıltaşı çakmaktaş da güzel olurmuş aslında, eheh..

sonra onlar büyümüştü en son gördüğümde, bam-bam fucker olmuştu falan.. yok abi biz büyüdük ve kirlendi dünya, mungan doğru demiş..