26 Temmuz 2008 Cumartesi

Ön libero


Rakip takım taraftarı olarak, Fenerbahçe'de zamk görevi gören Marco'nun ayrılmasına sevindim tabii, doğal olarak. Güiza'nın gelmesinin de gazıyla Maldonado, Seçluk, Emre üçlüsü orayı idare eder deniyordu ama işin ciddiyeti su yüzüne çıkmaya başlayınca ortalarda büyük isimler dolaşmaya başladı.

Aragones "elimdeki tek ön libero Selçuk" diyerek, Emre'yi orada düşünmediğini ve Maldonado'yu da kullanmayacağını açıkça söylemiş. E bir tek Selçuk'a emanet edilemeyeceğine göre birileri alınacak gibi duruyor.

Önce Euro 08'in yıldızlarından Senna'ya ciddi bir teklif götürerek red cevabı aldı Fenerbahçe. Arada gizlice görüşülen kimler oldu bilmiyorum. Şu sıralar da Xabi Alonso gibi uçuk bir isim konuşuluyor. Uçuk derken "ütopya" anlamında değil, üst düzey anlamında tabii. Bu konuda da sıkıntılar yaşıyormuş yönetim, Rafa Benitez yollamak istemiyormuş falan.. "Xabi iş yapar mı?" gibi saçma bir soru yöneltmeye gerek yok. Liverpool'un göndermek istemediği bir adam Milan'da, Manchester'da bile iş yapar. Fener de alırsa turnayı gözünden vurur.

Bir GS'lı olarak Fener'in bu ön libero arayışlarında sonuçsuz kalmasını ümit ediyorum tabii. Cömert de bir takım olduğundan, oyuncu ikna etmek maddi açıdan daha kolay oluyor. Aurelio'nun gidişinde orta sahanın bozulacağını düşünmek doğal ama, tabii Aragones de ona göre birşeyler uydurmaya çalışacak ön libero alınmazsa. Zico'lu Fenerbahçe Marco'lu orta sahaya çok daha bağımlıydı. Zico gitmemiş olsaydı belki de çok daha çabuk bitebilirdi ön libero transferi. Ama hem Aragones'e güven, hem Güiza'nın gelmesi biraz ağırdan almasına sebep oluyor sanırım Fener'in.

Hiç yorum yok: