21 Temmuz 2008 Pazartesi

Baba Valentin'


Sezonun belki de en muazzam birincilik mücadelesini izlerken, Casey Stoner'ın 9 tur kala düşmesi bu mücadelenin bitmesine neden oldu. Valentino Rossi 15 saniye civarında bir farkla götürdü işi, ABD pistinde. Adam inat yapmış, bu makineyle şampiyon olacak...

Son 9 tura kadar izlediğimiz Rossi - Stoner mücadelesi; sezonun açık ara en iyi kapışması olmasının yanı sıra, belki de tarihe geçecek şeyler yaşandı. Pol pozisyonunda başlayan ama hemen Rossi'ye geçilen Stoner, hızlı motoruyla rakibini belki de 8-9 defa geçti. Ama hiçbir geçisinde 5 saniye bile kalamadı belki de liderlikte. Rossi her atağına yanıt verdi.

Hız yapma olanakları yüksek olan ABD Grand Prix'inde Stoner avantajını bir türlü kullanamadı. Belki kısa bir süre birinciliği koruyabilse, bir daha bırakmaz, hatta farkı yavaş yavaş açabilirdi. Ama Rossi küfür eder gibi gitti önünde. Stoner yarış boyunca -tabiri caizse- toz yuttu. 9 tur kala da düştü. Tekrar devam edip, önceki fark sayesinde ikinci olarak bitirdi.

Rossi inatla takım değiştirmeyip, birçok rakibinden daha güçsüz olan motorsikletiyle harikalar yaratmaya devam ediyor. Demek bu adamın altına Ducati verseler, yarışlarda izleyecek birşey kalmayacak.


Bu arada belki de yıllardır süregelen Rossi hayranlığım yüzünden sırf O'nun yaptığı müthiş şeylerden bahsettim ama Stoner da muazzam bir yarış çıkardı. Hiç pes etmedi, müthiş riskler aldı, düşmesine rağmen kaldırdı motoru devam etti ve 2. olarak çok değerli bir 20 puan aldı. Böylece genel klasmanda da Pedrosa'yı geçip ikinciliğe oturmuş oldu.

Ama... Yürüyedur doktor!

Son durum:
1- Valentino Rossi (212)
2- Casey Stoner (187)
3- Daniel Pedrosa (171)

6 yorum:

Sheed dedi ki...

stoner'ı da takdir etmek lazım ama rossi çok başka gerçekten.. checa, biaggi, gibernau, pedrosa, stoner.. rakipler hep değişiyor ama değişmeyen tek şey bu adam.. işin ilginci de kimse durumdan şikayetçi değil, "schumi bıraksa da kurtulsak artık" diyen çok kişi vardı mesela.. rossi her gün yeni bi efsane katıyor kariyerine, her yarış soluk soluğa bırakıyor herkesi.. bu vasat arabayla da şampiyon olacak muhtemelen.. helal olsun be doktor, keşke ferrari koltuğunda da görebilseydik seni..

Adsız dedi ki...

rossi sen nasıl bir insansın ya?

Adsız dedi ki...

bu herifin 18 yaşında yine bunları yaptığı günler geliyor aklıma. sheed'in dediği gibi herşey değişti, değişmeyen tek şey the doctor.

Adsız dedi ki...

:)))) ahuahahua baba valentin?!

çok iyiymiş ya kim koydu bu ismi?

Çağlar dedi ki...

@umit avgioglu,
Ayıptır söylemesi bizzat ben, kendim koydum eheh. Yakışıyo ama. The Doctor kadar klas olmasa da...

Adsız dedi ki...

stoner düştükten sonra bile rahatlamışçasına değil arkasında hala stoner varmışçasına ölümüne gitti. bu adam harbi manyak.