24 Ağustos 2008 Pazar

Fernando Morientes


Galatasaray bir forvet alacak. Kim olacağını kimse bilmiyor. Zigic, Morientes, Gomez falan gündemde. AS.com'a göre de Galatasaray, Morientes'e 3 yıllık teklifte bulunmuş. Kendisi de düşünmek için birkaç gün istemiş. Tabii AS.com çok güvenilir midir değil midir bilmiyorum ama kaynak Türkiye dışı olunca direkt ciddiye alıyorum olayı.

Eğer doğruysa ve gerçekleşirse Galatasaray çok büyük iş yapmış olur. 32 yaşında bir Morientes'i 28 yaşındaki Zigic'e yüz kere tercih ederim. Günümüzde 32 yaş, bitirici forvetler için bence gayet güzel bir yaş. 3 yıl taş gibi oynar. Ve bitirici santrafor konusunda sıkıntı çeken bu GS kadrosunda çok gol atar. Adam eksiltme, kendi pozisyonunu yaratma özelliği olan oyuncuya çok ihtiyacı yok şu anda Cimbom'un. Nonda iyi başlasa da, hala en büyük eksik; duracağı, kaçacağı yeri bilen ve bitiriciliği yüksek olan bir forvet. Bu özelliklerin de TDK'da karşılığı direkt olarak Fernando Morientes.

8 yorum:

Enes dedi ki...

Abi Morientes kesinlikle eski Morientes değil... Ayrıca madem bu yaşlarda adam alınacak Hakan neden gönderildi?

Bence hazır gençleştirme olayına gidilmişken ya genç, dinamik ve kaliteli bi adam gelsin ya da hiç gelmesin.

torres dedi ki...

yalnız Hakan 'ın yaşı ile Morientes 'in yaşı bir mi ? Morientes 'in önünde daha kaç sene var sağlıklı , peki Hakan 'ın ? ..

Çağlar dedi ki...

@Enes,
Morientes eski Morientes olsaydı zaten buralara düşmezdi. Ben de biliyorum eskisi gibi olmadığını.

Yalnız Hakan 'ı işin içine katman çok anlamsız olmuş. Zira 32 ile 37 yaşı bir tutmak yetmezmiş gibi bir de golcü olarak en büyük problemi belki de "bitiricilik" olan Hakan'ı, bu konunun uzmanlarından biriyle karşılaştırıyorsun.

Doğuş dedi ki...

zaten eskisi gibi olsa galatasarayda işi ne.. real madrid'de oynuyordu bu adam , tabiki eskisi gibi olmayacak. ancak adamın türkiye ligi için ölüsü yeter , bizim sistemi işletecek geriden gelenlere alan açıcak bitiriciliği yüksek. inşallah.

Adsız dedi ki...

morientes, guiza'yı bir kenara koyarsak türkiye'de tüm forvetlerden iyi iş yapar. bu yaşında bile. ama gs'ın alabileceğini sanmıyorum.

organic soap dedi ki...

gelmez bence de.
ama zigic i küçüksemişsin çağlar,ki o adam da gayet bitiricidir.

Çağlar dedi ki...

Aynısını De Santcis ve Meira yazılarında da demişlerdi.

Zigic'in overrated olduğunu düşünüyorum. Hem bitiriciliği çok yüksek, hem de pozisyon alma konusunda çok iyi bir adam olsaydı, o boyla bu konularda konuşulacak kadar düşmezdi bence.

Adsız dedi ki...

morientes alınsa büyük iş olur.hava toplarındaki hakimiyeti bile başlı başına yeter.