26 Ağustos 2008 Salı

Mehmet Demirkol & Uğur Meleke


Klasik bir övgü yazısı değil bu, tam tersi eleştri yazısı. Futbol Kulübü'nün iki yorumcusu.. İkisi de saygı duyduğum ve tüm görüşlerini fazlasıyla dikkate aldığım adamlar. Ayrıca Rıdvan'la birlikte dinlemekten en zevk aldığım futbol adamları. Gerçi çok ayağa düştüler, birkaç yerde yorumculuk yapmaya başladılar, daha ağırdan almalarını isterdim ama işin ucunda para olunca işler değişiyor. Neyse sonuçta futbol kafaları değişecek değil, her türlü dinlerim.

Özellikle Demirkol eksenli sıkıntılarım var programla alakalı. Çok güzel, sade ve doğal bir futbol muhabbeti yapılıyor programda, 3 kişi tarafından da. Meleke kadar efendi adam az gördüm. Söz verilmeden hayatta konuşmayan, biri konuşurken ne olursa olsun araya girmeyen, futbol konusunda konuşurken zaten mest eden acayip bir adam. Yalnız şu Demirkol'un herşeye yorum yapma hevesi, her lafın arasına dalma isteği rahatsız edici konuma gelebiliyor. Meleke konuşuyor, bir fikrini söylerken tak diye araya girip bir ekleme yapıyor. Bu sırada Meleke'nin mimiklerinden, gözünü bir anlık kapayışından anlıyoruz ki, o da rahatsız oluyor bu durumdan. Ve defalarca Demirkol aynı şeyi yapıp, Meleke aynı şekilde mimiklerle karşılık verip, yine de bozmadan devam ediyor.

Aslında futbol programlarında sadece Meleke gibi adamlar da sıkıcı olabilir, evet. Hiç tartışmaya mahal vermeyen yorumcu tipi de çok cazip değil, ama bir anlaşmaya varılması lazım ikili arasında. Ya Meleke de aynı şekilde dalacak muhabbetlere, ya da özel olarak konuşacak Demirkol ile böyle böyle diye. Meleke'nin sözü her kesilişinde o gözünü kapayışındaki mimik beni ekran başında bile rahatsız ediyor. Tabii yorumcu ikilisi Demirkol ile Meleke olunca beklenti de artıyor, o yüzden minicik şeylere karşı bile hassaslaşıyoruz. Ülkede pek yok çünkü böyle program, alışık değiliz. Heheh şımarıyoruz biraz.

Uğur Meleke'yi üzmeyin ulan!

Hiç yorum yok: